marimag 09.02.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pewnie usłyszeli, że zawieje i zamiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.02.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Panowie drogowcy nie wyrabiali. Dwa pługi jeden za drugim odśnieżały ten jeden pas A wygląda jak wygląda, bo non stop śnieżyca i zawieja. Dlatego nawet nie mam do nich żalu, wyjątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Mnie mówisz? Ile napadało u Ciebie? Tak wczoraj wyglądała droga dwupasmowa, którą wracałam. Taka wiesz, ruchliwa, na wylocie z miasta wojewódzkiego. [ATTACH=CONFIG]381178[/ATTACH] U nas identycznie 1 pas i to słabo przejezdny na głównej. A co u mnie na lokalnych to nawet nie pytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 11.02.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Zajrzałam i wymiękłam Lisy, węże i wieże strzelnicze, prawie jakbym czytała o swoim podwórku Podoba mi się i zamierzam zostać na dłużej Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.02.2017 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Zajrzałam i wymiękłam :lol2::lol2: Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Pusia w końcu wątek ożył martwiłam się gdzie Ty buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Iskierko odnośnie odkurzacza - zajrzysz do siebie?? Bo jeszcze jedno malutkie pytanie miałam. Bardzo nam ten Twój model pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Pusiu a Ja mam do Ciebie pytania o drzewka owocowe bo od kilku miesięcy studiuje temat i nadal niewiele rozumiem. Co u siebie uprawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Pusiu, zignoruj Pusiu a Ja mam do Ciebie pytania o drzewka owocowe bo od kilku miesięcy studiuje temat i nadal niewiele rozumiem. Co u siebie uprawiasz ? A już myślałam, że o kwiatkach nic nie będzie Kochana posiadam brzoskwinie - ale nie kupne ze sklepu, tylko wyhodowane z pestki brzoskwiń u nas owocujących, czyli zahartowanych w klimacie. Następnie, śliwy, czereśnie, wiśnie, jabłonie, gruszkę, pigwę (nie mylić z pigwowcem) i kasztana jadalnego. Zamierzamy dokupić morele, jabłonie (odmiany jakich nie mamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 No to o jabłoniach poproszę elaboracik bo dostaje pomroczności jasnej i cholera mnie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 No to o jabłoniach poproszę elaboracik bo dostaje pomroczności jasnej i cholera mnie bierze. Bo?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Strasznie dużo tych boooooo Zaczne od małego wstępu... Na bazarze na ktorym się zaopatruję w jabłka ( TAK ! zaczełam jeśc jabłka ) dorwałam pozytywnie zakręconego gościa, który ma chyba jakiegos zajoba na punkcie jabłek bo jeżdzi po wsiach i szuka starych, endemicznych odmian. Sam zbiera i jest szczęśliwy jak przywiezie chocby skrzyneczkę. Niektóre owoce nie sa zbyt urodziwe, sa małe, maja ciemne plamy ale to nie pryskana uprawa więc dla mnie super. Gośc sprzedaje ponad 30 odmian...jak nie lepiej... no i się zaczęło próbowanie i szukanie swojego faworyta. Mąz coś napomknął, że kiedys jadał takie bordowe cudne jabłuszka i chętnie by sobie przypomniał smak dzieciństwa. Pojechałam, pan spytal o wiek męża i dobrał mi te własnie jabłka co to je mój mąż w pieluchach z tetry, jednym zębem mlecznym obgryzał. Potem szukałam czegos dla dzieciaków no i znalazłam niesamowitą odmianę ale po wcinaniu jej przez kilka tygodni zauwazyłam, ze bardzo słabo sie przechowuje i bez chłodni nie da rady także, została ulubiona odmiana moich dzieci ale ja zaczęłam szukac czegoś trwalszego o podobnym smaku i znalazłam dwie. Dziś kupiłam 15 kg jabłek i nie wiem czy starczy na tydzień I teraz moje zapytania... Sadze odmianę A która potrzebuje zapylacza B ale ten zapylacz kompletnie mi nie pasuje. Co zrobić ? Czy zapylacz B ( o ile mi pasuje) potrzebuje zapylacza C żeby owocował czy to zapylanie działa jakos wzajemnie ? Czytam co dla której odmiany i stwierdzam, że JA PIERDZIELE TAKI INTERES bo zeby miec kilka wybranych odmian musze posadzic las zapylaczy. Przeciez to jakies wariactwo jest !!!:o:o:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Hmmmmmm jakby Ci tak w trzech żołnierskich słowach ..... Nasz ulubiona odmiana to lobo i taka mamy i żadnych zapylaczy, jedna jabłoń w ogrodzie. Odmiana taka z czasów naszych pieluch, takie jabłka w paski, po przekrojeniu różowe w środku ma sąsiad, dostajemy od niego takie ilości, że starczy i na cydr i do suszenia, kupić takiej się nie da, a próby szczepienia nie dały efektu. Ot i cała moja wiedza o jabłoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Zapytam w takim razie w 3 żołnierskich słowach... Macie jabłoń bez zapylacza ?A może ta wasza nie wymaga bo jest starym onanistą, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 pozwole sobie wkleic link do genialnego bloga. Pisałam nawet do nich maile w poszukiwaniu pewnej odmiany i sympatycznie odpowiadali Jest tu ogromna wiedza, spis jabłoni i ich zapylaczy. Chylę czoła ze komus sie chciało tak głeboko kopac w poszukiwaniu wiedzy na temat odmian. http://niepodlewam.blogspot.com/2013/11/zapylacze-dla-jaboni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Zapytam w takim razie w 3 żołnierskich słowach... Macie jabłoń bez zapylacza ? A może ta wasza nie wymaga bo jest starym onanistą, co ? Wychodzi na to, że mamy jabłoń bez zapylacza, bo rośnie sama, jedna (słownie jedna sztuka drzewo), może gdzieś coś u sąsiadów, ale to daleko, więc nie wiem. Widzisz dlatego cały czas twierdzę, że nie zawsze teoria pokrywa się z praktyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 A jesteś na 1000 % pewna ze to Lobo ? Tak na marginesie to Lobo znam doskonale Zaraz zerkne na spis z linka. Może jest jakies wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Lobo Zapylacze: Spartan, Jonathan, Cortland, Koksa Pomarańczowa, Golden Delicious, James Grieve Może sąsiad ma którąś z tych odmian ? No własnie a jak daleko sadzić zapylacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 A jesteś na 1000 % pewna ze to Lobo ? Tak, bo to jedyna odmiana, która mój mąż pożera na surowo w każdej ilości, poza tym w tym roku było pierwsze owocowanie więc nie ma mowy o pomyłce. A ten blog znam, szukałam tam kiedyś czegoś, już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.02.2017 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Lobo Zapylacze: Spartan, Jonathan, Cortland, Koksa Pomarańczowa, Golden Delicious, James Grieve Może sąsiad ma którąś z tych odmian ? No własnie a jak daleko sadzić zapylacza ? Nie umiem odpowiedzieć na żadne z Twoich pytań u sąsiadów to stare jabłonie rosną i dość daleko od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts