PusiaKssawery 03.03.2017 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 No to nam wczoraj powiało, zarządzanie kryzysowe podało 144/h Do tego śnieg, grad i burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.03.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Ojej U nas ciepło, +10 i tylko po godz. 17 padało i wiało. Wiało tak mocno, że wyrwało drzwi z zawiasów w aptece, w której byłam chwilę wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.03.2017 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 U nas poleciało kilka dachów, drzew i ściana szczytowa u mojej koleżanki.Zerwało również reklamy oraz sygnalizacje świetlną na jednym z głównych skrzyżowań.No i w firmie padły nam wszystkie serwery. Jutro ma być spokojnie, może wreszcie zabierzemy się za ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2017 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Uprzejmie donoszę, potencjalnie wybierającym się w góry nasze lokalne, że wszędzie leży śnieg, im wyżej tym więcejTereny w okolicach: Duszniki, Polanica, Kudowa Zdrój, Przełęcz Kowarska z lekkimi pozostałościami śniegu.A Śnieżka, Śnieżne Kotły, Szrenica zasypane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.03.2017 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Mężuś w zeszłą niedzielę wybrał się z kumplem w góry - te nasze niskie Beskidy - i też mówi, że śnieg leży. Co za szczęście, że byłam obolała i z nimi nie poszłam! Pograbiłam sobie na słoneczku liście, wypiłam kawkę i zjadłam ciasteczko kontemplując dodatnie temperatury i budzącą się roślinność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2017 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Pograbiłam sobie na słoneczku liście, Staramy się teraz po powrocie z pracy każdą chwilę spędzać w ogrodzie i nadrobić to co było zaplanowane na jesień a SIĘ nie zrobiło Po cięciu, wycinaniu i przycinaniu, teraz czas na przesadzanie. Udało się w całości przesadzić naszego wielkiego berberysa. Teraz kolej na przenosiny rosarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.03.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Mnie jeszcze potrzeba trochę więcej dnia, abym mogła po pracy w ogródku pogrzebać. Jednak ta praca już nie ma w sobie tyle pozytywnych emocji, bo polega na szykowaniu domu do sprzedaży. W nowym ogródku jak wszystko dobrze pójdzie, będę szaleć w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Kurcze, nie dość, że zimą trzeba było to białe go*** łopatować to jeszcze wiosną...inooo łopatujem i łopatujem Witaj Pusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2017 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Witaj Pusia Melusia jak miło Łopatowanie bardzo dobrze robi na pracowanie w pracy za pomocą mózgu. Pewnie to jakiś atawizm, ale jak sobie człowiek pogrzebie w glebie, to szare komórki fajnie przy tym wypoczywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.03.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Pusia, pzygotowywałaś wcześniej berberys do przesadzania? Będę chciała zabrać kilka roślin z obecnego ogrodu do nowego (berberys też), niektóre są już trochę wyrośnięte i się zastanawiam, czy trzeba podjąć jakieś działania sezon wcześniej? Kurcze, nie dość, że zimą trzeba było to białe go*** łopatować to jeszcze wiosną...inooo łopatujem i łopatujem Zimą trzeba było łopatować białe g**** a teraz trzeba brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.03.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Zimą trzeba było łopatować białe g**** a teraz trzeba brązowe padlam!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 17.03.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Pusia, to może wrzuć jakieś zdjęcia,co tam robisz? Będziemy się inspirować Ja osobiście czekam na Twoje kamienne murki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2017 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Pusia, pzygotowywałaś wcześniej berberys do przesadzania? Będę chciała zabrać kilka roślin z obecnego ogrodu do nowego (berberys też), niektóre są już trochę wyrośnięte i się zastanawiam, czy trzeba podjąć jakieś działania sezon wcześniej? Nie Asiu. Nie przygotowywałam. Normalnie z jednego miejsca wykopany w drugie wsadzony. Wiem, ze teoria mówi co innego, ale jak to ja ... teoria sobie a ja wg doświadczeń własnych Trochę już roślin przesadziłam, w tym wiekowych i nigdy nie przygotowywałam. Z prostego powodu - u mnie ciężko z czasem, więc ciężko coś zaplanować.. Jest wolne to się robi. padlam!!! :rotfl: Ja też :rotfl: Pusia, to może wrzuć jakieś zdjęcia,co tam robisz? Będziemy się inspirować Ja osobiście czekam na Twoje kamienne murki. Postaram się coś tam pofocić. Mam nadzieję, że murki wkrótce zostaną ukończone - te z przodu oczywiście Póki co kupiliśmy właśnie agrotkaninę, zamawiam arabelki i od następnego tygodnia przeprowadzamy róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.03.2017 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 W wielu watkach widziałam podobne zdjęcia, zamieszczę więc i ja swoje. Filtry z rekuperatora po sezonie grzewczym - dla porównania obok stoi nowy filtr. jakby co, to w naszej miejscowości tylko my mamy dom bez komina ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.03.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.03.2017 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 No co?? O tyle mniej w płucach mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Matko. To jest nie do uwierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.03.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wpadłam, oniemiałam, poszłam zobaczyć nasz... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.03.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Też jesteśmy w szoku.To tyle na temat zdrowego powietrza na wsi.Podczas zeszłego sezonu grzewczego (fakt, że zima była łagodna) ten czarny syf był taki "sypki", można go było odkurzyć lub wytrzepać. To co widzicie na zdjęciu jest tłuste jak sadza z komina,Nie powinno to mnie dziwić, widząc co leci z kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts