pestka56 06.11.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Hm... materac To macie pierwsze koty za płoty Ciekawe, czy jeszcze się wam coś trafi takiego ciekawego do wtaszczenia do domku. Ja mam dwa okna tarasowe dzięki Bogu, bo inaczej nie wiem jak np. kredens 130 x 65 x 230 wlzałby do domu. I tak był taszczony w dwóch kawałkach. Drewno orzechowe jest ciężkie jak cholera (...i to nie mała ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.11.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Do tej pory robiłam z nich jabłka w karmelu, teraz znajdą lepsze zastosowanie. . Poproszę o przepis Pusia najwazniejsze ze udalo się wcianąć do środka, zostaje tam już na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.11.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Staliśmy jak dwa głupki w ciemną noc pod oknem od sypialni, ale - co?? my nie damy rady???? Przecisnęliśmy go jakoś i stoi w sypialni i będzie tam musiał zostać przez całe malowanie Dobrze, że porządnie zabezpieczony. Cudo! Te porządne materace są strasznie niewdzięczne do noszenia. Niektóre mają takie uchwyty, aby można było je łatwo złapać, ale to rzadkość chyba. Nasz materac 160x200x23 jest tak koszmarnie ciężki, że ja sama nie jestem w stanie go przekręcić na łóżku o 180 stopni, a co dopiero nieść. Zawsze mamy z mężem kupę śmiechu podczas odwracana go, bo oboje się nieźle nasapiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 A co by było, gdyby materac, jak nasze IKEAowskie Sułtany, mią drewnianą ramę i stelaż pod spodem jako całość. Ja mam takiego 160x200 i mniejsze 90 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.11.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 No proszę ile to radochy może dać materac i to nie tylko z powodu swego przeznaczenia Ivy przepis na jabłka w karmelu jest bardzo prosty: dowolną ilość jabłek obieram, usuwam pestki (z całym szacunkiem ) kroję w kostkę (1 x 1 cm) i przesmażam aż będzie pół ciapki a pół kostek - kompletnie bez cukru. Osobno robię karmel, mocno ciemny, ilość cukru zależy od ilości jabłek i od tego czy chcemy mocno słodkie czy nie. Jak ciapka z jabłek gotowa zalewam ją karmelem przemieszam i do słoików. Potem na świeżutko upieczony chlebek, na biały serek itp. A jak pachnie. Młoda straszne ilości tego wywoziła na uczelnię, hit studenciaków ( i jeszcze moje nalewki ). a to trzeba jakoś specjalnie pasteryzować dodatkowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jak słoik też przelany ukropem, to może stać bez pasteryzacji. Ja tak wszystkie przetwory zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.11.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jak na dłuższe przechowywanie to pewnie tak, ale jak idzie na bieżąco to ja tylko gorące do słoiczków, potem słoik do góry nogami (aż wystygnie) i wystarczyło. dziękuję Musze jeszcze zobaczyć jak zrobić karmel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.11.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Można odrobinkę masełka dać do karmelu jak się już zrobi, jabłuszka będą bardziej kremowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.11.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 NIE MIESZAĆ!!! Bo się nie uda Proporcje woda i cukier 1:1. Robię na patelni. Jak zaczyna ciemnieć od brzegów to tylko potrząsając patelnią mieszam. Kolor ciemny jak herbata i od razu gorący wlewam do jabłek. Można odrobinkę masełka dać do karmelu jak się już zrobi, jabłuszka będą bardziej kremowe dziękuję. Mam 10 kg jabłek to moge parę słoiczków zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.11.2015 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Masło??Nie wiem. Ja nie dawałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.11.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 ja dawałam ostatnio do jabłek jak robiłam takie do szarlotki Kici bardzo smakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.11.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) do takich słoikowych też się daje. np tu http://www.mojewypieki.com/przepis/prazone-jablka-na-szarlotke ja dałam 40 g na 2 kilo tylko że inaczej niz tu w przepisie masło do gotowego karmelu i pożniej taki sosik do jabłek Edytowane 6 Listopada 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.11.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 przynosze taką urocą fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.11.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Fotka tygryskowa C U D O W N A. Pusia, chyba zazdroszczę Wam Małej Cholery Nasz nowy nabytek w eleganckim połyskującym taxedo i białych pończochach na tylnych łapach, czyli Gangster, jest mizialski i ma bardzo wyrazisty pyszczek z bursztynowymi oczami, ale jego najwięszke wyczyny to atak znienacka na Spinozę lub Pasqala, albo zabawa kawałkiem kurczaka, który wg niego jest myszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.11.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Pestko wyślę Ci w paczce mojego ciapkowatego diabla tasmańskiego, jeżeli brakuje CI wrażeń w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.11.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 A paczka to przeżyje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.11.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 spoko w w drewnianej skrzynce prześle przyppmniała mi sie scena z "polowania na mysz" kiedy przywieźli ze schroniska kiciusia w takiej skrzzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.11.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Oj:no:, od razu mi się przypomniało jak mi kiedyś dostarczyli roślny w pudłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.11.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Hahahahaha !!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Miziaj łobuziaka ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts