Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ciapkowa starsza siostra - miłośniczka spinaczek wysokooknowych :mad: P1090155.JPGP1090176.JPG

i czarne żaby. P1090259.JPG P1090182.JPG małego Pirata Wam na razie daruję ;) ale to klon tego ostatniego :)

jest jeszcze czarny starszy kotek. no i Kicia też czarna :) ale nie raczyły zjawić się na sesji :lol2:

Edytowane przez Emila3000
  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rany boskie :jawdrop: same Cizie :wave: identyczne prawie jak była moja Cizia z córeczką

Cizia z kompletem kociaków

CIZIA+kociaki-11sierpien2011(w).jpg

i Cizia ze swoją kopią

Cizia+Cizienka_sierpien2011.jpgCizia_z_corka-10sierpien2011.jpg

Cizia, Pasqal i moja dłoń, bo właśnie usiłowałam popracować :)

pracujemy.jpg

A to jest pani Spinoza, kocica filozoficzna

Spinoza(w).jpg

Blender mam Kenwooda i jest po byku wypasiony. Polecam. Pokażę wieczorkiem :)

Chcę robota do miąchania ciasta na chleb.

http://www.kenwoodworld.com/Global/Product%20images/Blenders,%20Mixers%20and%20Meat%20Grinders/Hand%20Blenders/HDM800/HDM800SI.png mój blender będzie taki :D jak go w końcu raczą wprowadzić do sklepów :lol2:

Ale jajca! Jakieś 6 lat temu dokarmiałam kotkę identyczną jak Cizia, mocno brzemienna wtedy była. Kilka dni przez okoceniem zniknęła i już więcej jej nie widziałam. To ona na pierwszym planie Bez nazwy.jpg Na drugim planie obok taczek Misiura, jest z nami do dziś :)

Dziewczynki, a co byście poleciły z nożami do cięcia warzyw? Jakieś takie wielofukcyjne najlepiej żeby było, ale głównie o te noże mi chodzi, bo też jestem wegetarianką i chcę sobie życie ułatwić ;) Mam w domu blender, ale za drobno tnie.

http://www.kenwoodworld.com/Global/Product%20images/Blenders,%20Mixers%20and%20Meat%20Grinders/Hand%20Blenders/HDM800/HDM800SI.png mój blender będzie taki :D jak go w końcu raczą wprowadzić do sklepów :lol2:

Mam ten HDP408 i jest boski ;)KENWOOD Triblade_HDP408.jpg

Emi, a co z jednooką księżniczką? Zostaje u Was sówka, a bidulka gdzie będzie?

Pusiu słyszałam, że misiaczki ciapkowane to kicie :) liczę, że czarne stworzenia to będą kocurki bo na weterynarza nie wyrobię :lol2:

o widzisz pestko tak patrze na tego Twojego blenderka i zauważyłam, ze ten mój nie ma szatkownicy :bash: czyli dupa, bo bardzo mi na niej zależało (zwłaszcza, ze zepsułam malakser :bash::bash::bash:). Popatrzę jeszcze, wezmę taki jaki masz, albo tego cudnego czarnego kMix-a :)

jak jest z myciem w zmywarce - da sie wszystko umyć?? czy są jakieś częsci do mycia ręcznie? mechanizm blendujący z blendera kielichowego już półtora tygodnia czeka aż sie umyję (sam chyba :lol2:)

Edytowane przez Emila3000

Dobrze, że zostaje u Was, ale pamiętaj, że to jest kicia :wiggle: nie kocurek.

Nasza wetka ze wspólniczką co roku prowadzś akcję sterylizacji kociczek po kosztach. Gmina się nie poczuwa, a one patrzeć ni mogą na brutalne pozbywanie się kiciusiów. Poza tym masa ludzi przynosi do nich kociaki do uśpienia, a one już nie wyrabiają z poszukiwaniem domów dla tymczasowych lokatorów szpitalnych klatek.

Blenderka nie myję w zmywarce, bo nie ma takiej potrzeby. Poszukam w instrukcji co piszą, ale wydaje mi się, że wszystko można ;) poza uchwytem z silnikiem ;) włożyć do zmywarki – stal, plastik i coś co bardziej przypomina silikon niż gumę.

Edit:

Nie ma tak dobrze z tą zmywarką

http://www.kenwoodworld.com/Global/Instruction-Manuals/Blenders,-Mixers-and-Meat-Grinders/Hand-Blenders/HDP300/125376%20Iss%201%20HDP30_HDP40%20multilingual.pdf

Ale myje się bardzo łatwo i poza tzw. końcówkami łączącymi narzędzie z silnikiem można myć na pewno. O tych końcówkach piszą, że jak się naleje do nich woda, to dobrze osuszyć przed ponownym użyciem

Edytowane przez pestka56
ok już wiem -moje kotki mają (i będą miały - te malusienkie ) pełne usunięcie narządów :) sterylizacja to tylko podwiązanie. Jakos mi się to nie wiem dlaczego wbiło do głowy.