Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz DOMUŚ czyli prawie stówka z M3System

Recommended Posts

Tak w całości wykonana z płyty k-g na stelażach - i wg Twojej sugestii połączona z parapetem - nie ma więc luki między szafką a oknem, jakby było w przypadku montażu gotowej szafki.

W boki i środkową ścianę włożone są płyty OSB.

Tak jak piszesz - całość jest zaimpregnowana oraz pomalowana folią w płynie. Jak to wszystko wyschnie to postaramy się przymierzyć umywalkę i pokażę jak to wygląda.

Co do granitu - to jak pisałam wyżej - jak się ociepli idziemy do kamieniarza oglądać co ma w ofercie.

Mam nadzieję, że wytną nam jako jedną całość parapet i blat.

Czyli pełna profeska!! :) Dosunięcie do samego okna było dobrą decyzją :yes: I nie staraj się za wszelką cenę wycinać całości z jednego kawałka. Po pierwsze bardzo to podniesie cenę, a po drugie istnieje niebezpieczeństwo pęknięcia, o którym pisze Pestka. Ja bym zrobiła z dwóch kawałków, tak jak na rysunku ;) Łączą się one na krótkim odcinku i można to zrobić tak, że tego łączenia niemal nie będzie widać

9f8191212243f360med.jpg

9f8191212243f360med.jpg

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My obwieszamy wierzbę przed oknem kuchennym, też cieńsze gałązki, a karmnik na ziarna mam przykręcony do takiej gałęzi, że jakby kot na nią wszedł to się złamie, ale sójki nawet 2 wytrzymuje :)

Nasze koty nie interesują się ptaszkami. Co najwyżej obserwują, nie włażą na tę wierzbę.

Mały musi przestawić hormony. Ciekawe czy mu wigor wróci?

Też bym zrobiła jak radzi Tomkowa. To mały kawałeczek. jak sam trzaśnie to będzie fatalnie wyglądać. Łączenie można zafugować epoksydem z wypeł niaczem ze sproszkowanego tego samego granitu. Kamieniarz, jeśli robi wnętrza w kamieniu, będzie wiedział.

OK.

Te, które wkleiłam u Doriko, już masz :)

Najpierw moje marzenie, którego w tej formie nie zrealizuję, bo zabrakło miejsca w wiatrołapie – wysuwane cargo z butami :)

House-S-14.jpg6a2191dec6c3d452f5f2522469ab6d82.jpg

Szafa dwuwarstwowa

26ef3e4c20b7d2b493aef0d2ab7de019.jpg

Szuflady na różnisty bałagan

11-space-under-stairs.jpg

Garderoba pod skosem

75f58fc0ab758b1ec93f6218a99bd590.jpg

Trochę skomplikowane do wykonania, bo trzebaby zastosować ten chytry pionowy „zawias”

Under-stairs-space-ideas.jpg

Szufladnik

ideen-treppen-nische-schrank-schublaeden-design-modern-glaswand.jpg

Myślę, że można zastosować prowadnice np. Bluma, takie jak do dużych ciężkich szuflad

furniture-interior-lovely-sliding-white-wooden-storage-under-stairs-with-clothes-hanger-and-hard.jpg

Albo prościej – rolki

etagere1.jpg8371bcc511eae2d8a629d924c08d171e.jpg

I jeszcze ten link http://fijnwonen.blogspot.nl/2014/02/onder-het-schuine-dak.html Sporo pomysłów na nietypowe miejsce