pestka56 04.02.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Zaznaczasz na komputerze plik i klikasz „open” Jeśli u Ciebie działa system z 4-go zdjęcia z poprzedniego postu, to możesz od razu zaznaczyć na komputerze 5 plików i pojawią się one w okienku Gdy klikniesz „dodaj” pliki pojawią się na dolnym pasku jako załączniki (tam gdzie napis „2. Umieść poprzednio przesłane pliki w te pole, aby je załączyć na forum.”) Każdy plik musi być w tym pasku aktywny, czyli podświetlony przez zaznaczenie w prawym dolnym rogu pod ikoną pliku Teraz klikasz „dodaj” (insert) i koniecznie „potwierdź” (done) Pliki pojawią się w poście jako małe ikony. Możesz je tak zostawić i wtedy każdy, żeby zobaczyć większy trzeba będzie wyklikać. Ale możesz też kliknąć na taki mały obrazek 2x i otworzy się okienko, w którym zadasz wielkość widoku zdjęcia w poście: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.02.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Pestka, dzięki za instrukcję, nie wiedziałam, że można z kompa duże zdjęcia wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Ostatnia czynność to „zatwierdź odpowiedz” wszystkiego. Każde kolejne zatwierdzenie czynności est konieczne, bo inaczej pliki pojawią się tylko jako ikonki na pasku pod tekstem postu Inny sposób wklejania plików z kompuera i nie tylko http://naforum.zapodaj.net/ Ale o ile pliki wklejane z własnego komputera są składowane na serwerze Muratora i nie będą znikać, chyba, że usuną je ludzie z Muratora, albo Ty sama, to pliki z chostingów zewnętrznych mogą z różnych powodów zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.02.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 tak ten sam przepis i do ptysiów i do pączków. Chociaż do ptysiów pojawił się ostatnio lepszy przepis http://www.mojewypieki.com/przepis/ptysie-kremisie podobno dużo lepiej się pieką, zachowują kształt i są mniej tłuste. Jeszcze nie próbowałam go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.02.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 a jak już jesteśmy w temacie ogrzewania, to muszę sie poskarżyć na jeden minus ogrzewania podłogowego i pompy ciepła. Jest problem z wyrastaniem ciasta drożdżowego, w tym na pączki które właśnie robię. Podłoga jest ledwo ciepła a to tylko w co kilka dni, kiedy się pompa włączy. Normalnie postawiłabym koło grzejnika i ciasto rosło jak głupie. Jedyna wada tego typu ogrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 04.02.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Artur, ale nie zauważyłeś, że problem nie tyle jest w kosztach, co w apokaliptycznej wizji braku prądu. Dla takich absurdalnych argumentów można przedstawić inny - apokaliptyczna wizja, że Putin zakręci korek i gazu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.02.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 tak ode mnie cieszę sie, że Ci smakowały ciasto na pączki zapowiada się dobrze, fajnie wyrosło, paczki już wykroiłam i odstawiłam do napuszenia. Może w końcu wyjdą mi prawdziwe pączki z mąki razowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Jasne A z ręką na sercu powiedz, kiedy miałeś taką awarię prądu, że musiałbyś użyć agregatu??? No, ja to nawet posiłki grzałam na pólce na paleniskiem pieca kominkowego i to w środku zimy. Mieli awarię 2 dniową. Wtedy jeszcze nasza stacja od wody nie miała agregatów, także w ogóle siedzieliśmy przy kominku jak te koty, pozawijani w co się dało. A pisałam instrukcję dla Gaji, bo napisała przecież, ze ma kłopot ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 U nas często bywały do zeszłego roku. A awaria ta, o której piszę była jakoś w 2008. Potem już byliśmy mądrzy i całą zimę trzymaliśmy w 2 litrowym termosie ukrop (co dzień wymieniałam), i 10-cio litrowy baniak wody. Przynajmniej coś gorącego było do picia. No i trzymaliśmy 2 samochodowe akumulatory naładowane. Dzięki temu mieliśmy światło z ledów.W zeszłym roku porobili sporo poprawek i wycięli w lesie problematyczne drzewa wzdłuż trakcji. Ale np. dziś duje jak diabli i co jakiś czas jest przerwa kilkuminutowa. Dobrze, że kompa mam na UPSie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 04.02.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 A z ręką na sercu powiedz, kiedy miałeś taką awarię prądu, że musiałbyś użyć agregatu??? Nie miałem.. jakbym musiał to mam agregat 6kW firmie 7km dalej i sobie przywiozę, ale raczej nie przewiduję póki co.. Dla takich absurdalnych argumentów można przedstawić inny - apokaliptyczna wizja, że Putin zakręci korek i gazu nie będzie to może być prędzej niż co innego.. U nas często bywały do zeszłego roku. A awaria ta, o której piszę była jakoś w 2008. Potem już byliśmy mądrzy i całą zimę trzymaliśmy w 2 litrowym termosie ukrop (co dzień wymieniałam), i 10-cio litrowy baniak wody. Przynajmniej coś gorącego było do picia. No i trzymaliśmy 2 samochodowe akumulatory naładowane. Dzięki temu mieliśmy światło z ledów. W zeszłym roku porobili sporo poprawek i wycięli w lesie problematyczne drzewa wzdłuż trakcji. Ale np. dziś duje jak diabli i co jakiś czas jest przerwa kilkuminutowa. Dobrze, że kompa mam na UPSie. Wszystko zależy od potrzeb.. jak prądu nie będzie to mi to obojętne bo LEDy zadziałają z 12V, jakby co to butlę turystyczną gazową odpalę i coś tam się zagrzeje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Byle ciepło było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 OGŁASZAM, że Cebule.pl właśnie rozpoczęły wiosenną przedsprzedaż. Dostałam dziś maila z ofertą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 04.02.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Pestko śliczne dzięki.:hug:Akurat przymierzam sie do zalozenia własnego dziennika i właśnie dziś skapnęłam się że nie umiem wstawiać duzych zdjęć. A kiedyś umiałam, ale nie było to zbyt skomplikowane. Poprostu pomiedzy img wpisywałm adres zdjęcia i pojawiało sie ono na forum duze i bez dodatkowej ramki na dole z załącznikami. Teraz wstawiłam ta samą metodą, ale pojawiało się juz małe, wiesz może gdzie jest problem i jak mam go rozwiązać? Jest może na forum jakiś wątek dla uczących się wstawiać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 04.02.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Jest może na forum jakiś wątek dla uczących się wstawiać zdjęcia? Uprzedzając Pestkę, napisała o tym tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Elfir jakiś rok temu pisała, że jest taki wątek, gdzie opisała jak wstawiać zdjęcia, ale jakoś nie potrzebowałam go szukać. Może ją zapytasz. W końcu jest moderatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 To jak iskierka przedwiośnia Nie tylko iskierka. Siadaj i wybieraj. Zamawiaj i płać teraz od razu, bo za 2 tygodnie już będzie przebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 04.02.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Dzięki:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Nie masz przygotowanego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.02.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 u mnie też jeszcze nie będzie sadzenia cebulek... ale będę cisła w tym sezonie, żeby posadzić wszystkie krzaczory jakie mam do posadzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts