aniqa1982 07.03.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Dziewczyny mam pytanie ogrodowe. Czy wiecie co ile trzeba sadzić bukszpan ,żeby za jakiś czas zrobił się szpaler? Chodzi mi o taki wężyk w kamyczkach niski, który będę podcinała.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 zygzak? ja chcę ślimaka zrobić , taki wężyk a Lidlu będą sadzonki po 24,99 za 6 sztuk. Ale na allegro widziałąm,że ze szkółek można wyższe kupić o połowe taniej. w Lidlu wychodzi 4,16 zł za szt. 18 cm sadzonka, a na allegro za 20 -25cm 2,50. Różnica kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 07.03.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam wszystkich - szczegolnie wlascicieli.Mam prosbe - przejrzalem watek, bo interesuje mnie ta technologia, ale chyba sie spoznilem, bo juz nie ma zdjec:(Jest szansa, zeby je jakos odswiezyc? Chodzi mi o te zdjecia z pierwszych stron, ukazujace rozne fazy budowy.Jest coprawda kilka zdjec z budow na stronie producenta, ale ...Wasze napewno bardziej "swojskie" i niemarketingowe.Przy okazji gratuluje wyboru (dosc rewolucyjna technologia) i czasu budowy.M3 chodzi mi po glowie odkad (jak Wy) zrazilem sie do bankowosci. Z nimi chyba mam szanse postawic sie bez kredytu (choc nie znam dzisiejszych cen, jako ze jeszcze mi nie odpisali z firmy).Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.03.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 zygzak? ja chcę ślimaka zrobić , taki wężyk a Lidlu będą sadzonki po 24,99 za 6 sztuk. Ale na allegro widziałąm,że ze szkółek można wyższe kupić o połowe taniej. w Lidlu wychodzi 4,16 zł za szt. 18 cm sadzonka, a na allegro za 20 -25cm 2,50. Różnica kolosalna. lepiej ze szkołki tylko trzeba sie zdecydowac na wiecej zeby przesyłak sie opłacała , ale i tak ich potrzeba więcej żeby zobić takie obwódki to moja ulubiona obwódka z lawendą , fotki z ogrodowiska a takie mam zapisane z robienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 07.03.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Wszystkie zdjęcia są na swoim miejscu Nie mam pojęcia czemu ich nie widzisz. Teraz sprawdzilem na innej przegladarce i rzeczywiscie sa. Czemu firefox "nie widzial" to nie wiem. Chrome sobie poradzil wiec nie ma sprawy. Sorki za niepotrzebne stresy z rana. Ide ogladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 07.03.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Iwonka piękne to zdjęcie pierwsze!Zakochałam sie! Muszę takie u siebie gdzieś zrobić!Co ile to sadzone?jak myśliceie? 15 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Mój J przed chwilą powiedział, "jak kot tak ma, to już przerąbane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 U nas było wtedy tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.03.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Do następnej zimy Swoją drogą zima potrafi być piękna Już tej wierzby niestety nie ma, a biedny myszołów, ktory na niej siadywał, musiał sobie znaleźć inne drzewo do przepatrywania okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.03.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Kupiłam Cholerze 6 ping pongów że nie możecie tego zobaczyć No ja sobie wyobrażam !!!:lol2: Matko kiedy u nas taka zima była? Od dwóch lat jest "ciepła". No wracając do bukszpanów, to wydaje mi się ,że ok 15 cm będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.03.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Bukszpany lubią cięcie i nie przepadają za podmakaniem korzeni, choć lubią mieć dostatek wody. Nie lubią tez gdy słońce pada na nie przez cały dzień.No, i fatalnie jest jeśli złapią grzyba. Ciężko jest uratować. Pusiu, czy te sadzonki, gdy sadziłaś, to były pojedyncze „patyczki” ukorzenione? Bukszpan sadzenie, cięcie i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Pięknie rosną.Też mam kilkanaście bukszpanów. Ale swoje z nimi przeszłam. Posadziłam 60 sztuk na 25 mb i okazało się, że im za mokro. Padło w drugim sezonie połowę. Wykopałam resztę, podniosłam grunt o prawie 30 cm i posadziłam. Niestety wielu już nie udało się uratować. Chorowały, wyglądały paskudnie i wreszcie usunęłam większość. Kilka jeszcze 2 lata temu wymieniłam na nowe. Po tych wszystkich perturbacjach dopiero od zeszłego roku mają rozsądne przyrosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.03.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Ja mam 4 bukszpany, mają już z 10 lat a na wysokość tylko 0,5 m. Nigdy ich nie cięłam, same się zagęściły. Są do rozsadzenia, ale poczekam z tym do przeprowadzki. Rosną strasznie wolno, nie wiem czy dlatego, że pierwsze 2 lata były kwiatkami doniczkowymi i stały cały rok w cieple? Czy może taka odmiana? Pusia piszesz, że 3 letnie miały 20 cm, no to chyba rosły jak na drożdżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Mother, TNIJ go mocno, a zobaczysz jak zacznie pędzić ze wzrostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.03.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Po cięciu będzie rósł szybciej? Skoro tak, to go ciachnę i jeszcze sadzonki z obciętych gałązek zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.03.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Bukszpan kocha cięcie jak Pusia lato Muszę zapamiętać to hasło Bukszpany macie cudowne ,ja właśnie ściełam wielgachnego bukszana u Mamci i robię sadzonki ...marzę o pięknych obwódkach jak Wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 08.03.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Piękne te bukszpanowe żywe plotki dzisiaj stwierdziłam, że nie mogę nigdzie jeździć, pojechałam do wawy - spadł tam śnieg, pojechałam do jelonki - spadł śnieg piszę Pusia u Ciebie, bo wiem że lubisz te klimaty :-) dla zainteresowanych informuje lojalnie, że w czwartek nawiedzać będę okolice Inowrocławia - warto sie przygotować na opady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Oj, Mamiczku, a ja się zastanawiała co u nas tak się ochłodziło Nic dziwnego jak przyciągnęłaś śnieg 30 km ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 08.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) Oj, Mamiczku, a ja się zastanawiała co u nas tak się ochłodziło Nic dziwnego jak przyciągnęłaś śnieg 30 km ode mnie Do Jeleniej Góry pojechałam ale w Wawie byłam tydzień temu i ... obudziłam sie rano, a tu śnieg I dzisiaj w Jeleniej powtorka, wczoraj wiosna, dzisiaj zima:bash: Edytowane 8 Marca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts