Agduś 09.10.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Właśnie usłyszałam, że nowy Elementarz został skrytykowany przez Kościół (to poprawność ortograficzna, a nie wyraz szacunku) za to, że:- dziadek podlewa kwiatki (powinna babcia, czyli Elementarz wprowadza ten straszny gender)- smoki i magia- tatuś bawi się z dziećmi, rysuje z nimi "infantylne" rysunki (znów gender, bo to ewentualnie mama może rysować i bawić się z dziećmi)- przy temacie świąt pojawiają się choinki i zakupy, a nie opłatek i kościół. Ja nie wiem, czy Elementarz jest dobry, czy zły. Nie przeglądałam, nie czytałam, słyszałam różne opinie na jego temat, ale nie mam własnej. Jednak te argumenty mnie powaliły!Gdzie my żyjemy???!!!Do czego jeszcze się wtrącą? I czym to się skończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 18.10.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Gdzie my żyjemy???!!! - W "katotalibobandzie" Do czego jeszcze się wtrącą? - Jak pozwolimy to do wszystkiego... I czym to się skończy? - Jeszcze kilka wieków temu by zapłonęły stosy w całym katolandzie... Ale mamy niby XXI wiek... choć i dziś zarażeni "wirusem umysłowym" klechy" leczą ebolę święconą wodą i... modlitwami. W Afryce na misjach przebywa ok. 460 księży z Polski, którzy "pełni wiary" odwiedzają nasz kraj... ciekawe kiedy wraz z opłatkiem w gratisie będą rozdawać wirusy eboli...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.10.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 http://wyborcza.pl/1,75968,16817936,Apel_do_wladz_Rzeczypospolitej_Polskiej_w_sprawie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 20.10.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Apel, apelem... a władza dalej na kolanach przed klerem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2014 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Jestem niezmiernie ciekawa, czy kolejne wydanie Elementarza będzie zawierało treści poprawne (babcia podleje kwiatki, mama pobawi się z dziećmi, tata wyjaśni im co najwyżej teorię względności albo zbuduje karmnik dla ptaków, a rozdział dotyczący świąt zacznie się od łamania opłatkiem i skończy Pasterką. Właściwie nie zdziwiło by mnie to wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_a 10.11.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Oj myślę, że nasz Kościół (a raczej hierarchowie) chętnir znowu wznieciliby stosy i palili na nich nie tylko ten sławetny elementarz;) Niejedna osoba z życia publicznego też by na niego trafiła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts