enedue 09.10.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Jak w tytule - taki projekt kanalizacji, uzgodniony, zaaprobowany. Tylko ten kąt pod jakim krótki kanalik dochodzi do długiego? Mam kłopot czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 10.10.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Objaśnij trochę dokładniej, co cię niepokoi.W którą stronę płyną ścieki?Jakie są rzędne wlotów do studzienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 10.10.2014 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Bożeczku, dzięki, że sie odezwałeś . Ścieki płyną od dwóch budynków do ulicy, czyli w lewo na maksa. Tzn od białego budynku ( pracownia) po prawej płyną w lewo, od żółtego ( dom mieszkalny) - w dół - tam się łączą w studzience i płyną dalej w lewo do ulicy. Wsadzam rysunek. Niepokoi mnie kąt, pod jakim ścieki z budynku żółtego - czyli domu mieszkalnego, tamto drugie to pracownia, będą dopływały do studzienki. Że niby jakoś wyhamują , bo tam muszą skręcić pod naprawdę ostrym kątem aby polecieć dalej w lewo. Że się będą gromadzić nieczystości. I korkować. No i tak dalej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 10.10.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Może tak być, bo w studzience SR2 jest łaczenie przykanalika z budynku na wkładke "IN SITU" i wtedy tworzy sie kaskada. Jesli nie byłoby tak, tylko ł=ączenie w studzience w dno, to oczywiście byłoby źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 10.10.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 czyli ok? dobrze rozumiem? Dzięki wielkie, dobre życzenia przesyłam. Jakby nie było ok, też bym przesłała błogosławieni ci co dzielą się wiedzą i wspomagają słabszych na umyśle - w każdym razie w temacie kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts