fafulja 11.10.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Grudnia 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.10.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Hej! Kibicuję z całego serducha. Nie dziwię się decyzji. Chciałabym kiedyś mieć taki widok... albo na góry... Twój dom to taka czysta karta w tej chwili, możesz iść w każdym kierunku, ciekawa jestem jaki wybierzesz Będę zaglądała. Pisz często, wklejaj inspiracje a przy edycji nie musisz podawać powodu - za pierwszym razem też podałam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 11.10.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 wow, bajkowe otoczenie i uroczo wkomponowany w nie domek kocham brzózki powodzenia! I tak jak Andariel czekam na inspirację/wizualki/opisy koncepcji, co chcesz z tym ślicznym domkiem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.10.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Fajny domek.... tylko wody się nie boisz? To rzeczka? Ależ maż teren zagospodarowany i ogrodem możesz się zająć ,,Moja" rzeczka nieco dalej, z okien jej nie widzę, a psikusa mi już zrobiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 11.10.2014 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Grudnia 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.10.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 to wrzuć od razu rzuty, będzie na później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 11.10.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Grudnia 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 11.10.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 to tu są jakieś standardy? Nie przejmuj się, im bardziej nieszablonowo tym lepiej chyba. A i tak najważniejsze abyś Ty była zadowolona. Nie przejmuj się zdaniem innych - będziemy CI doradzać a nie mówić co jest lepsze Wszyscy tu są raczej życzliwi i chcą pomagać a Ty możesz ale nie musisz z tej pomocy korzystać Nie czuj się zobowiązana do niczego. Wszyscy tu jesteśmy z tego samego powodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 11.10.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 andariel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 11.10.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Co do inspiracji to pomysłów 1500,ale niestety po zrobieniu tego co niezbędne- kotłownia, gładzie,strop,jedna z łazienek, podłogi- finanse pozwolą mi tylko na realizację niektórych i pewnie na raty. I tak za mną chodzi kilka pomysłów,do realizacji "tymi ręcami", aleczy starczy wyobrażni i talentu? tak na szybko i ku pamięci... a jak będzie? czas pokaże Edytowane 11 Października 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.10.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam się. Bardzo mi się podoba bryła Twojego domu. Macie piękne, duże okna. Jestem ciekawa, co powstanie w środku. Jeśli chodzi o inspiracje, to tał łazienka jest fantastyczna! http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=283863&d=1413038769 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 11.10.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Łazienka powala choć drzwi mozaikowo-witrażowe równie mnie zachwyciły. Z takim zestawem inspiracji zapowiada się niebanalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 11.10.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Witam kolejnych gości dzis pierwszy "dzień otwarty" w nowym, pustym na razie lokum . Macie piękne, duże okna. te okna to jeden z powodów,dla których zapragnęłam właśnie tego domu ale też będę mieć z nimi problem -wieczorami salon może się upodobnić do wystawy sklepowej lub sceny- jeden z pierwszych tematów do ogarnięcia to taki system "zasłaniania",który w dzień będzie nie rzucający się w oczy, a wieczorem nas osłoni Edytowane 30 Grudnia 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 12.10.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 okna,oknami-kilka koncepcji jest- ale do tego wrócę nieco później -na pierwszy,a właściwie drugi ogień, zaraz za kotłownią pójdą stropy i podwieszane sufity( choć niespecjalnie lubię,ale dają ciekawą możłiwośc rozmieszczenia światła - i tu moja prośba - jak rozplanować wyjścia do lamp na płaszczyźnie sufitu i ew. gdzie lampy stojące a gdzie kinkiety?Najpilniejsze są te sufitowe,bo trzeba je pociągnac nad stropem - mamy drewnianą konstrukcję i a na to pójdziek-g. rzut w poście nr 7. proszę o podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 13.10.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Chaos ogólny panuje w moich koncepcjach- jednocześnie myślę o suficie,podłogach, oknach, łazienkach... A wszystko dlatego, że gdy tylko zabrzmi gwizdek-czytaj-sprzeda się nasze obecne lokum nie będzie czasu na dywagacje- trzeba będzie działać. Dzis trochę o podłogach - miotam się pomiędzy gresem półpolerem,oscylującym wokół szarości a drewnopodobnym kilka pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 13.10.2014 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) Trochę tej podłogi będzie- ok.80 m2, więc cena będzie jednym z czynników decydujących. Wszelkie sugestie mile widziane Edytowane 13 Października 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 13.10.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) W sypialniach panele - egger boreal pine grey - teraz mam w salonie i ją uwielbiam http://zmniejszacz.pl/zdjecie/178/1079909_egger.jpg Edytowane 30 Grudnia 2014 przez fafulja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 14.10.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Domek baardzo przyjemnie się prezentuje - nie dziwię się że Was uwiódł Rozkład faktycznie trochę niewygodny (przejście przez salon do kuchni) ale za TAKIE okna w jadalni też wiele mogłabym wybaczyć BTW - nie wiem czemu wszyscy tak bardzo przejmują się tą prywatnością. Fikoły zamierzacie uprawiać na stole czy jak? Macie piękne, duże drzewa od frontu, do tego zasłony i wystarczy:D. Aaa, czy mogę jeszcze jedną, małą, nieproszoną sugestię podrzucić? Zastanówcie się nad wyrzuceniem prysznica z wc. Nie wiem czemu, jest w każdym projekcie, a IMO jest zupełnie nieprzydatny - zwłaszcza w domu parterowym. Ogólnie - gratuluję fajnego domku i kibicuję. Zapomniałam o dopisku w kwestii podłóg: wykończenie typu półpoler (lappato) jest podobno najbardziej optymalne pod względem utrzymania w czystości. Co do płytek drewnopodobnych - osobiście nie widziałam ich ani w sklepie, ani w domu, ale wiele osób skreśla je z definicji, jako coś, co udaje coś innego. Twój wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 14.10.2014 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Fikołków może robić nie będziemy, choć kto wie chociaż raczej nie, lata nie te... ten syndrom zasłaniania okien w moim przypadku ma chyba genezę w tym, że dziecinstwo spędziłam w mieszkaniu na parterze kamienicy w sercu miasta-i tam bez zasłaniania się obyć nie mogło. W obecnym mieszkaniu na 2 piętrze w salonie i kuchni mam cały czas odsłonięte, ale one wychodzą na łąki i są normalnej" blokowej " wielkości. W nowym domku mają prawie 3 metry szerokosci kazde, po sąsiedzku stoi taki sam dom i widziałam sceny rodzajowe u sąsiadów wieczorami jak na dłoni. Choć faktycznie oni mają nieco mniej drzew przed domem.poszukam zdjęcia, gdzie widac nasz dom z perspektywy drogi i przyjrzę się jak jest osłonięty Co do prysznica w wc chyba go zostawię, a argumentow mam kilka-jeśli się mylę proszę mnie naprostować- po pierwsze na samo wc troche szkoda tak dużego pomieszczenia-4,5m2, po drugie w przyszłości jak dziecko podrośnie przydadzą się dwa miejsca gdzie jednocześnie można doprowadzić sie do czystości. Myślałam o otwartym prysznicu z odpływem liniowym na całą szerokość krotkiej ściany, takim bez barierowym, być może w przyszłości trzeba będzie zapewnić opiekę mamie M. Drugien łazience chciałabym nadac nieco przestronniejszy charakter, myślę o wannie wolnostojącej, i tam z prysznica chciałabym zrezygnować. No i najbardziej przyziemny powód- najpierw będzie robiona mała łazienka( finanse ) a gdzieś myć się trzeba Co do podłog- nie jestem zwolennikiem "inspirowanych" mebli - w tym sensie, ze ja ich nie kupię, jak ktoś lubi i ma- nic mi do tego, ale nie przeszkadza mi płytka udająca drewno- o ile jest ładna i dobrze położona, pewnie że wolałabym prawdziwe dechy- ale podłogówka wymaga specjalnych- czyli finanse( monotematyczna jestem, wiem) a poza tym mam 2 duże psy i w moim domu zawsze coś z.pazurami będzie biegać po podłodze a drewno średnio to chyba lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 14.10.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 witaj - piękne okna!!! z prysznica w wc też bym nie rezygnowała - skoro macie dziecko to by wieczorem dwie osoby jednocześnie mogły się kąpać - przykładowo: rodzic w łazience a dziecko w wc ja też mam dom parterowy i w nim są dwie łazienki + wc jeszcze... w wc też miał być prysznic dodatkowy, ale mąż tupnął nogą że trzecia łazienka to już przesada i się nie zgodził a jak chciałabyś drewno na podłodze to proponuję to przeliczyć jeszcze bo ładne drewnopodobne płytki kosztują sporo, do tego klej na podłogówkę też tani nie jest - a jego idzie bardzo dużo + fuga, której też dużo może się okazać że deska podłogowa + klej by ją przykleić wyjdzie dużo taniej - wg mnie tak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts