yaro09 11.10.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Jakie polecacie lampki podszafkowe w kuchni? Pochwalcie się jakie macie, jak są włączane i jak się sprawują. Możecie podesłać też foto Robię gruntowny remont kuchni, więc nie ma problemu z poprowadzeniem instalacji. Również mile widziane porady odnośnie całego oświetlenia w kuchni (pomieszczenie 4x4m, na dwóch ścianach ciąg mebli, nad nimi planuję sufitowy schodek z halogenami + główna lampa na środku sufitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 11.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Ja wczoraj zamontowałem taśmę LED.Ładnie oświetla blat.W każdym miejscu jest jednakowo widno.Wcześniej miałem halogenki i było kiepsko.Tylko taśma IP 65.Jest jednak mały problem.Taśma jest dosyć ciężka i ta fabryczna taśma samoprzylepna słabo trzyma.Dzisiaj rano cała taśma leżała na blacie.Można dokupić specjalne szyny do montażu,ale ja tego nie chciałem.Nakleiłem na szafki,kupioną wcześniej,taśmę dwustronną i do niej przykleiłem taśmę LED.Na razie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 11.10.2014 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 A możesz pokazać jak te lampki wyglądają? Np jakiś link. PS, reklamują taśmy dwustronne (na reklamie gość wiesza na niej półkę ) może taka lepsza taśma zalatwi sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 11.10.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Ja kupiłem taśmę LED RGB(kolorową). Tak chciała żona.Z racji,że mamy w salonie aneks kuchenny to niby dla nastroju.Tobie mogę polecić;http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ta%C5%9Bma+led+ip65+zestew&bmatch=seng-v6-2-default-0905Coś sobie na pewno znajdziesz.Zależy ile metrów potrzebujesz.Taśma TESA,ta z reklamy jest dobra,ale ja zastosowałem zwykłą piankową. Edytowane 11 Października 2014 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 12.10.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 ok dzięki jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to proszę wysyłać. A mam jeszcze inne pytanie, da się zrobić "ściemniacz"? Ale nie chodzi mi o pokrętło we włączniku. Chodzi mi o to, aby po wciśnięciu włącznika, lampki stopniowo się rozjaśniły, zamiast natychmiast się włączyć. Tak samo z wyłączeniem, zamiast szybko zgasnąć, to niech się powoli wygaszą. Jak można uzyskać taki efekt? Chciałbym to samo zrobić z halogenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 13.10.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 ja mam takie lampki i jestem bardzo zadowolony z nich http://oswietlenie-febri.pl/oprawy-meblowe-led/103082-system-szynowy-led-paulmann-slideled-3x5w-alu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 13.10.2014 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 A czy wiecie coś na temat tego ściemniacza?Da się zrobić tak, aby lampki powoli się rozjaśniały i ściemniały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 14.10.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ściemniacz z funkcją "soft start"Na przykład: http://www.fif.com.pl/produkt/283/291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 15.10.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 a no coś takiego chyba to się montuje jako bezpiecznik? I z tego co wyczytałem to trzeba zastosować włącznik odskakujący (dzwonkowy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldiS 15.10.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja będę miała też lampki ledowe na czujnik ruchu, wrzucę zdjęcie jak nam zamontują kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 15.10.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 A sama montujesz lampki? I chodzi o lampki pod szafkami czy na suficie?Na jakiej zasadzie będzie to działać? Gdzie będzie czujnik ruchu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldiS 24.10.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 A sama montujesz lampki? I chodzi o lampki pod szafkami czy na suficie? Na jakiej zasadzie będzie to działać? Gdzie będzie czujnik ruchu"? Montować będzie firma, która robi nam meble na wymiar do kuchni, czujnik będzie po zbliżeniu ręką, coś takiego jak na taśmie led, lampki bedą pod szafkami. Chociaż te na suficie podwieszanym też mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ja polecam takie - własnoręczna robota, jak i cała kuchnia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 25.10.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Poszukaj tu: ... z pewnością coś znajdziesz. Sam wybrałem: ... , małe, ładne i dobrej jakości. No to zrób zdjęcie (u siebie) i pokaż, jak się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 13.11.2014 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Zapodaję > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 16.11.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ostatnio firma Kluś wypuściła na rynek nowy profil do oświetlenia blatów, kąt świecenia 30 stopni, więc świeci ładnie na blat. Można w nim zamontować 2 paski LED, co pozwoli uzyskać sporo światłahttp://skroc.pl/f080ahttp://www.salonled.pl/19319-thickbox_default/profil-aluminiowy-led-loc-30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 16.11.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 W castoramie są tańsze, i identyczne, panie reklamodawco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 16.11.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A słuchajcie, co myślicie o czujniku ruchu jako włącznik?Używa ktoś z was takiego rozwiązania? Tak sobie pomyślałem, że można nawet na całej długości blatu (mam łącznie prawie 8m blat) zamontować kilka czujników w różnych miejscach, a każdy z nich miałby gasić i zapalać cały blat. Ciekawe tylko jak by to wyszło w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 16.11.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 W castoramie są tańsze, i identyczne, panie reklamodawco Pokazałem alternatywe, trzeba było napisać wcześniej tutaj, że w Castoramie są takie profile, bo nie każdy chodzi po Castoramach i wie, że tam mozna znaleźć taki profil Chcialem pomóc, pokazałem produkt, Ty gdzie można znaleźć taniej i wszystko ok, bo przecież o to chodzi tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 16.11.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A zauważyłeś na moim zdjęciu z postu #13 tego wątku, że ten produkt tam pokazałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts