kaawon 11.10.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Witam, Wpadł mi do głowy pomysł aby w parterówce z nieużytkowym poddaszem (stryszek na lekkie graty) wykorzystać część drewnianego stropu i wyeksponować go w salonie i kuchni czyli części niejako oficjalnej, o dużej powierzchni. Jak duża powierzchnia to i wysokość pomieszczenia musi być większa aby to jakoś się estetycznie prezentowało. Natomiast w części "sypialnej" sufit byłby niższy. Pytanie moje jest następujące: czy jest możliwe aby belki stropowe zrobić na ładne i na nich jakąś równie łądną podbitkę, a w drugiej części domu już "zwykłe" i pod nie podwiesić GK? Chodzi o parterówkę murowaną. Rozpiętość belek około 9m więc pewnie będą musiały to być solidne belki jak na Markowych Szczawinach;) Mam nadzieję, że dość jasno opisałem hipotetyczną sytuację Pozdrawiam, Adam Edytowane 11 Października 2014 przez kaawon rozwinięcie posta Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/194283-kombinowany-strop-drewniany-w-parter%C3%B3wce/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts