malydomekpodlodzia 17.12.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 jakie płytki? poka poka znajoma wczoraj mi mówiła,że maja 2 wyceny na blaty z kwarcytu (wtf?) 8 tysiacy i 22 tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.12.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 ileeee to chyba łącznie z meblami?? płytki z casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleks. 17.12.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witajcie, Po roku czytania forum incognito postanowiłam się zarejestrować i rozpocząć własny dziennik budowy. Sama budowa wprawdzie jeszcze nie ruszyła, ale z mężem jesteśmy w fazie ostrego projektowania i opracowywania koncepcji. Przede wszystkim gratulacje...koncepcja i projekt super, ale szacunek również za podjęcie decyzji o publikowaniu swoich postępów - to na pewno bardzo czasochłonne, ale jeśli wkłada się serce w to co się robi to na pewno sprawia też przyjmnośc, a i z pewnością będzie inspiracją dla innych, powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.12.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Dokładnie takie same widziałam ostatnio w 100-letniej toalecie publicznej we Francji Grunt to znaleźć dobre źródło inspiracji, Emilka boska jesteś A powiedz, ten piaskowiec to można ciąć i wycinać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 17.12.2015 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Przede wszystkim gratulacje...koncepcja i projekt super, ale szacunek również za podjęcie decyzji o publikowaniu swoich postępów - to na pewno bardzo czasochłonne, ale jeśli wkłada się serce w to co się robi to na pewno sprawia też przyjmnośc, a i z pewnością będzie inspiracją dla innych, powodzenia:) Dziękujemy Mamy właśnie nadzieję, że nasz dziennik pomoże innym, szczególnie tym, którzy chcą budować klasyczny dwór lub tym, którzy szukają niestandardowych rozwiązań budowlanych Coś czuję, że przy wykończeniówce i urządzaniu Emi będzie moim guru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.12.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Coś czuję, że przy wykończeniówce i urządzaniu Emi będzie moim guru Tylko nie zawłaszcz jej na stałe, bo więcej chętnych jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.12.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 można dowolnie go ciąć i wycinać cieli mi go od razu w kopalni, komputerowo ustawiają piły i tną wszystko co się chce. Problem jest tylko z płytami montowanymi piano-a-filo, mój blat ma 3 cm i nie dawali gwarancji, że nie pierdolnie kiedy postawię na kuchence cięższy garnek. kamieniarz do którego zawieźliśmy blat do przycięcia zdziwił się, że kamień jest taki twardy. dlatego można go wypolerować na pełny połysk, tak jak granit. mój piaskowiec mam stąd http://piasmar.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.12.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 mój piaskowiec mam stąd http://piasmar.com/ Nie ma czarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.12.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 oj czarnego piaskowca nigdzie nie znajdziesz, bo u nas w kraju takiego nie ma, są zółtawe i czerwonawe... czarny to jakiś syryjski musiałby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.12.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 oj czarnego piaskowca nigdzie nie znajdziesz, bo u nas w kraju takiego nie ma, są zółtawe i czerwonawe... czarny to jakiś syryjski musiałby być. No to dalej myślimy granit albo zwyczajnie czarne szkło, bo to będzie cięte wg szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 22.12.2015 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Drobiazg techniczny. Zastanawiając się nad gzymsem mieliśmy do wyboru: prefabrykaty styropianowe lub gzyms drewniany, obity OSB i otynkowany. Wybraliśmy drugą opcję. Gzyms betonowy odpuściliśmy, gdyż architekt nie chciała ryzykować, że wykonawca spartoli i zrobi nam z tego mostek termiczny Zobaczymy jak to zadziała w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 29.12.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ostateczne rzuty domu i elewacje. Jak się skończą liczyć przekroje to pokażę resztę Klik powiększa. Wymiary zewnętrzne domu (mogą być nieczytelne na screenie): 25,78x11,46, w tym 20 cm styropianu na elewacji. Czyli założenie spełnione - mieliśmy się zmieścić w 300 mkw zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.12.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Iscra - piękny dom, nieustająco mi się podoba podrzucam jeszcze jeden pomysł, który mam u siebie i jest super - zrobiłam pochylnię przy wyjściu z kotłowni, niby dwa schodki to niewiele, ale jednak możliwość wjechania bez barier jest wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.12.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Cześć i czołem Ogromnie się cieszę, że wygrałaś wojnę z wiatrakami. Co do rzutów to się nie wypowiadam bo to Wy macie tam mieszkać, ale w sprawie ganka pozwolę sobie na mały komentarz a w zasadzie pytanie... Czy ganek ogrodowy nie mógłby być taki sam jak frontowy ? Moim skromnym zdaniem, szpeci cały dom i nie pasuje do całości. Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 30.12.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Skoro tyle osób ma zastrzeżenia co do urody ogrodowego ganku, to znak, że warto go jeszcze raz porządnie przemyśleć. Jakoś na styczeń mamy obiecaną wizualizację: będą okna ze szprosami i inne drzwi, więc zobaczymy, jak to wyjdzie w 3D. Ewentualna zmiana nie będzie jednak taka prosta, bo 1. Iscra drewno lubi jak jakiś kornik. Im więcej, tym szczęśliwsza 2. Ja też mam jakąś słabość do drewnianych werand 3. (i - to chyba najważniejsze) Murowane kolumny takie jak na froncie wymuszą też identyczny jak na froncie układ okien, co rozwali obecny układ pomieszczeń (np. nie widzę sposobu na zmieszczenie trzeciej sypialni dziecka). Obawiam się, że efekt byłby niezbyt ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.12.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 wtedy tylko 2 kolumny i by stykło z oknami... tylko nie wiem jakby to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.01.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 przynoszę pięknie rozwiązane schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.01.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 3. (i - to chyba najważniejsze) Murowane kolumny takie jak na froncie wymuszą też identyczny jak na froncie układ okien, co rozwali obecny układ pomieszczeń (np. nie widzę sposobu na zmieszczenie trzeciej sypialni dziecka). Obawiam się, że efekt byłby niezbyt ciekawy. Tutaj akurat można zastosować prosty sposób. Okna w pokojach zostają bez zmian,za wyjątkiem salonu. W salonie bowiem znikają okna a podwójne drzwi tarasowe zmieniają się w potrójne. Kolumny wówczas nie muszą być tak rozstrzelone jak przy wejściu. Pomyślcie też o konserwacji drewnianej werandy - chociażby lakierowanie/malowanie nawet co kilka lat, to dla niektórych za dużo roboty (np. dla mnie . Też lubię drewno, lecz jego notoryczna konserwacja skutecznie mnie wyleczyła z lokowania tego materiału na zewnątrz. Co prawda dla niektórych nie stanowi to większego problemu, lecz czas szybko leci a siły, a czasami też i chęci szybko się wykruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.01.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Emi: cudne schody, zapisuję sobie świetna inspiracja. Tupnę nóżką: drewniana weranda zostaje Kcem, muszem i nic nas nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne. Argumenty za (żeby nie było, że tylko po babsku tupię i żądam ): - drewno się tak nie nagrzewa jak beton, a to elewacja południowa (dokładnie SSE) - wizualnie bardziej mi pasuje. Nie piszę teraz o samej bryle budynku, a o otoczeniu. Część ogrodowa będzie wypoczynkowa, a milej mi będzie usiąść na drewnianej werandzie, a nie pod betonowym portykiem Minusów nie wymienię Mamy pierwszą wycenę do SSO. Czekam na kolejne Trzeba jeszcze przejść się do kierbuda i ogarnąć parę innych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.01.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Iscro, mogę potupać z Tobą - drewniana weranda <3 zawsze o takiej marzyłam, niestety muszę zadowolić się drewnianym ganeczkiem, który będzie się bardzo zużywał, skrzypiał itp, a drewniany taras spleśnieje lub będzie omszały, ale po babsku myślę sobie "Pfff!" Wyceny SSO - wreszcie się dzieje, łiiii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts