Iscra 10.02.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Dzięki za wsparcie Regut tak zmotywował do szukania wycen, że na stolarkę okienną (tak, na razie same okna, bo nad drzwiami jeszcze dumamy), że mamy już... A sama nie wiem ile, bo mnóstwo wariantów już przerobiliśmy. Na placu boju na razie zostają trzy firmy i mamy rok na wybranie jednej z nich lub też znalezienie zupełnie innej. Plan jest taki: okna drewniane dwuskrzydłowe, z ruchomym słupkiem, rozwierne + rozwierno-uchylne, jeden szpros konstrukcyjny na wysokości 1/3 okna (patrząc od góry), z ozdobną kolumienką i listwą, drewno lite, pakiet trzyszybowy, ciepły montaż... Coś pominęłam? Bo sama już nie wiem xD Wole oczka dzielone najprawdopodobniej na 3 lub 4 części, z czego 2 skrajne to fixy, a środkowa (lub środkowe) rozwierno-uchylne. I jeszcze jedno: Jupii, konstruktorowi udało się zmniejszyć fundamenty z 70x40 na 60x30! Konkretna oszczędność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.02.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 a te ozdoby da się zrobić na oknie bez słupka? ja okien bez słupka nie lubię z jednego powodu - są nie symetryczne - jedna rama jest węższa od drugiej. bawole oko jakie ma wymiary? widziałaś gdzieś takie dzielone? może otwierać go do dołu i nie dzielić go na milion kawałków? gratulacje z powodu fundamentu. chociaż u nas fundament był robiony na max i jeszcze podczas robót rozkopany, bo baliśmy się nierównomiernego osiadania domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.02.2016 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 a te ozdoby da się zrobić na oknie bez słupka? ja okien bez słupka nie lubię z jednego powodu - są nie symetryczne - jedna rama jest węższa od drugiej. bawole oko jakie ma wymiary? widziałaś gdzieś takie dzielone? może otwierać go do dołu i nie dzielić go na milion kawałków? gratulacje z powodu fundamentu. chociaż u nas fundament był robiony na max i jeszcze podczas robót rozkopany, bo baliśmy się nierównomiernego osiadania domu... Słupek ruchomy jest tańszy i zdecydowanie lepiej dla mnie wygląda brak słupka kiedy otwieram okno na oścież Wiec 2 mega plusy tego rozwiązania. Zgodnie z jedną wyceną kolumienka ozdobna jest na przymyku. Wole oko jest gigantyczne 306,5 podstawy i 113 wysokości. Zdecydowanie też chcę w jakiś sposób dzielone, nie pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.02.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 3 metry??? jesuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.02.2016 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Taka sytuacja. Projekt praktycznie gotowy, już niemal drukowany, pakowany i wysyłany... a tu Terna coś tknęło: "Zaraz, a szafę to wniesiemy czy nie?" Szafa, proszę państwa, jest całkiem konkretna: 200 szerokości, 60 głębokości i 200 wysokości. NIEROZBIERALNA. Dębowa, sztuk 1, bez podziału na części. Można jedynie nóżki wypiąć, co mało nas ratuje. No to zaraz mail do architekt. I co? No i nie wejdzie! xD Nie wykręcimy się z nią. Właśnie kombinujemy z drzwiami, żeby jednak weszła. Głupio byłoby budować dom wokół szafy, prawda? Mówią, że budowanie to przygoda... Emi: I jak ja Ci mam to skomentować? Mówiłam, że gigant ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.02.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Głupio byłoby budować dom wokół szafy, prawda? No ... ciekawa opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.02.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 O kurde, też mam taką szafę gigant nierozbieralną... Żaden to antyk czy unikat, ale nowa taka sama też nie wejdzie. Chociaż, może na styk drzwiami tarasowymi? Tak czy siak w ogóle nie pomyślałam o tak przyziemnych sprawach jak wnoszenie mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 11.02.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Tak czy siak w ogóle nie pomyślałam o tak przyziemnych sprawach jak wnoszenie mebli Polecam się na przyszłość :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.02.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Do wnoszenia czy myślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 11.02.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Zdecydowanie do myślenia Choć w tym konkretnym przypadku to właśnie wnoszenie dało mi do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.02.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 eeee przecież przez drzwi wejściowe wejdzie. i przez tarasowe też. ide zerknać na projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 11.02.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Tak, wejdzie. A potem trzeba to jeszcze jakoś wkręcić do naszej sypialni i... Powiedzmy, że robi się problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 11.02.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Tak, wejdzie. A potem trzeba to jeszcze jakoś wkręcić do naszej sypialni i... Powiedzmy, że robi się problem e tam problem, wystarczy zrobić sypialnię bez ściany i wszystko się wkręci a bardziej poważnie, to może tak wystarczy? Edytowane 11 Lutego 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.02.2016 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 e tam problem, wystarczy zrobić sypialnię bez ściany i wszystko się wkręci A potem wstawić tę ścianę, otynkować i... modlić się, żeby wilgoć nic szafie nie zrobiła xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 11.02.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Musicie czuć bardzo duży sentyment do tej szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 11.02.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Pomyślmy... Przetrwała dwie wojny światowe i komunę, do tego pochodzi z domu, w którym Iscra spędziła dzieciństwo, a do nas trafiła jako prezent ślubny w komplecie z ogromnym małżeńskim łożem ( ) i nocnymi szafkami... Tak, mamy sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.02.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Po tym co Tern powiedział ja już nic do dodania nie mam Magluję producentów i przedstawicieli stolarki okiennej i drzwiowej. Biedni... 1000 pytań mam i każdą rzecz muszę zrozumieć A jak już jedną rzecz ustalimy do dorzucam im kolejną cegiełkę: a to drzwi na werandę, a to potem będą boczne z pralni... Dzieje się! A jak dostanę zestawienie materiałów to zacznie się maglowanie hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.02.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Z tym maglowaniem hurtowni to masakra - trzeba głównie telefonicznie lub osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.02.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.02.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Dzwoń albo płać i płacz Oferty w hurtowniach ważne max 2 tyg., tak że teraz pytam jedynie o to, co w danej chwili potrzebne, bo nie mam gdzie składować. Choć jest też skład, który oferuje mi przechowanie zakupionych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts