Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek wśród pól - projekt indywidualny

Iscra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 586
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mailowo nie można bo nie odpisują :p

Jestem w szoku, co to za hurtownie :x, 90% mi odpisywała i robiła wyceny.

Żeby zorientować się w cenach i jakości hurtowni rozsyłałam ten sam zestaw do wyceny kilku lub nawet kilkunastu hurtownią. Pytać możesz nawet o rzeczy, które nie są Ci teraz potrzebne, będziesz mieć na przyszłość rozeznanie co gdzie jest w dobrych lub złych cenach.

Hurtownie są czynne w godzinach, kiedy jestem w pracy, a nie każdy sobie może pozwolić na prywatę w tym czasie ;)

No fakt to może być utrudnienie :).

Może szafę w wiatrołapie wstawić?

Absolutnie nie! :) To komplet z łóżkiem i szafkami nocnymi i sypialnia pod ten komplet była projektowana :)

Mamik, ściany zostają :D Tylko drzwi zamiast skrzydła 80 muszą mieć 90 i szafa będzie wprowadzana przed montowaniem drzwi wewnętrznych, kiedy otwór w świetle będzie miał 100. Przed chwilą architekt nam napisała :)

Uff, dobrze, że to teraz wyszło ;)

Mailowo nie można bo nie odpisują :p

Hurtownie są czynne w godzinach, kiedy jestem w pracy, a nie każdy sobie może pozwolić na prywatę w tym czasie ;)

Głupie hurtownie, co nie odpisują :p Chociaż ja zawsze zapowiadam się najpierw telefonicznie - wiesz, wtedy jest jakiś wstępny kontakt, mail nie przychodzi na skrzynkę z czapy, wiec czują się nieco bardziej zobowiązani do odpowiedzi ;)

U mnie z tym zbyt dużego problemu nie będzie. Robotę muszę zrobić na termin, ale niekoniecznie muszę siedzieć od-do przy biurku.

Przeczytałam sentymentalna opowieść Terna o rodowodzie szafy i oprócz wzruszenia, dopadło mnie lekkie zagubienie...

Może to dziwne/smieszne pytanie, ale co ma wspólnego z Twoim domem rodzinnym, łożem matrymonialnym i prezentem slubnym, Tern ?

Mało tego, pisze, ze szafa trafiła do nas...

Rozumiem zwiazki partnerskie, małżeństwa gdzie kazdy sobie, ale jak tak licze to mi cholera jakiś trójkat wychodzi :wtf:

Przeczytałam sentymentalna opowieść Terna o rodowodzie szafy i oprócz wzruszenia, dopadło mnie lekkie zagubienie...

Może to dziwne/smieszne pytanie, ale co ma wspólnego z Twoim domem rodzinnym, łożem matrymonialnym i prezentem slubnym, Tern ?

Mało tego, pisze, ze szafa trafiła do nas...

Rozumiem zwiazki partnerskie, małżeństwa gdzie kazdy sobie, ale jak tak licze to mi cholera jakiś trójkat wychodzi :wtf:

Mari, kochana, jak Ty ten trójkąt liczysz? Z szafą? :D Tern moim małżem jest, gdzieś na pierwszych stronach się przyznał oficjalnie. Razem się budujemy, a głównie to ja prowadzę ten wątek :)

Emi, jak masz u siebie? Dobrze kiedyś widziałam, ze u Ciebie wysokość drzwi jest standardowa? A szerokość jak?

U nas jest tak:

1. Drzwi między sienią, hallem, salonem i jadalnią są podwójne dwuskrzydłowe, a szerokość otworu wynosi 200 cm.

2. Drzwi do sypialni, z hallu do kuchni, gabinetu i korytarza prywatnego oraz z kuchni do jadalni to 90-tki (100 szerokość otworu drzwiowego)

3. Reszta to 80-tki (90 szerokość otworu)

Wysokość wszystkich standardowa - lepiej się w zawiasach trzymają :p

Podsumowując wygląda to tak, że do części reprezentacyjnych i tam, gdzie szersze przejście się przydaje/dobrze wygląda - to jest szerzej. Do mniej znaczących pomieszczeń drzwi są węższe.

Istny dom wariatów !

To wy sie komunikujecie za pośrednictwem forum ????????????????????????????????? :wtf::wtf::wtf::wtf:

Wyznanie Terna mi umkneło, ale Twoje teksty typu: Tern zwrócił mi uwagę, zauwazył, rację ma, dobrze gada...zbiły mnie lekko z tropu :lol2::lol2::lol2:

ZATEM !

Serdecznie pozdrawiam Pana małzonka :bye::bye::bye:

Niemniej, uwazam to za dziwne, zeby tak rodzinnie watek uprawiać.

Ni cholery nie obrobisz dupy chłopu, nie ponarzekasz, nie porzucasz mięsem...:lol2:

Istny dom wariatów !

To wy sie komunikujecie za pośrednictwem forum ????????????????????????????????? :wtf::wtf::wtf::wtf:

Wyznanie Terna mi umkneło, ale Twoje teksty typu: Tern zwrócił mi uwagę, zauwazył, rację ma, dobrze gada...zbiły mnie lekko z tropu :lol2::lol2::lol2:

ZATEM !

Serdecznie pozdrawiam Pana małzonka :bye::bye::bye:

Ni cholery nie obrobisz dupy chłopu, nie ponarzekasz, nie porzucasz mięsem...:lol2:

Widzisz, my jesteśmy forumowi (choć na FM od niedawna) odkąd się znamy, więc dla nas nic nowego rozmawiać w domu, przez komunikatory, na forach, przez tel... każda forma komunikacji jest dobra xD

Marudzenie na małża będę przemycać niezauważenie :p Podobno faceci są niedomyślni, wiec trzeba to wykorzystać :p Ewentualnie marudzić będę u Ciebie, bo Tern boi się tam zaglądać :D

Istny dom wariatów

Mnie tam taki układ bardzo odpowiada :lol2:

Czyli to zwiazek korespondencyjny ???? :lol2:
Nooo... Niewątpliwie zdarza się nam korespondować, jak to Iscra już opisała :p

A dlaczego Pan Iskierka boi sie zagladac do mła, co ?
Boi się? Że niby ja? Ja mam się bać? Ja po prostu żywię typowe dla każdego Prawdziwego Faceta przekonanie, że nie należy przeszkadzać w sabac... yyy... Nie należy Damom przeszkadzać w Dyskusji :D :lol2:

przeszkadzać w sabac

Powiem jedno...:mad:

Skoro jednak, Pan Iskra był łaskaw nazwać mnie damą to zachowam sie jak na dame przystało i zaproszę szanownego PRAWDZIWEGO FACETA na...lufę !

Przybywaj sam lub z małzonką.

Czarow...tfuuuu DAMY serdecznie zapraszają :D

Powiem jedno...:mad:

Skoro jednak, Pan Iskra był łaskaw nazwać mnie damą to zachowam sie jak na dame przystało i zaproszę szanownego PRAWDZIWEGO FACETA na...lufę !

Przybywaj sam lub z małzonką.

Czarow...tfuuuu DAMY serdecznie zapraszają :D

I ja miałabym takiego Prawdziwego Faceta samopas puścić? Niedoczekanie! :D

Tern kapituluje? Sama wpadnę do Mari! :D

Facet od projektowania instalacji wod-kan nas udusi, ale i tak spieprzył termin, wiec teraz niech nie marudzi a robi. Rozrysował już nam podłogówkę, a tu... jedną ściankę działową zmieniamy :p Cóż, może się kiedyś okazać, że szafę trzeba będzie wynieść, na przykład do renowacji - a futryn wtedy zdejmować nie będziemy... Więc ścianka działowa między korytarzem a środkowym pokojem sypialnym będzie ścięta.

Pokażę wszystkie rzuty jeszcze raz jak już projekt będzie zamknięty, wydrukowany i będzie do nas leciał ;) Bo jak widać ciągle coś wychodzi... :D