katka 12.02.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Z tym maglowaniem hurtowni to masakra - trzeba głównie telefonicznie (...) . A co jest takiego masakrycznego w telefonowaniu . Można też jeszcze mailowo jak słuchawka za ciężka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.02.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Mailowo nie można bo nie odpisują Hurtownie są czynne w godzinach, kiedy jestem w pracy, a nie każdy sobie może pozwolić na prywatę w tym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 12.02.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Mailowo nie można bo nie odpisują Jestem w szoku, co to za hurtownie , 90% mi odpisywała i robiła wyceny. Żeby zorientować się w cenach i jakości hurtowni rozsyłałam ten sam zestaw do wyceny kilku lub nawet kilkunastu hurtownią. Pytać możesz nawet o rzeczy, które nie są Ci teraz potrzebne, będziesz mieć na przyszłość rozeznanie co gdzie jest w dobrych lub złych cenach. Hurtownie są czynne w godzinach, kiedy jestem w pracy, a nie każdy sobie może pozwolić na prywatę w tym czasie No fakt to może być utrudnienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 12.02.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Iscra, Tern, ściana w sypialni uraowana? bo wiadomo, że jak coś musiałoby ucierpieć, to na pewno nie szafa mój pomysł na cofnięce drzwi w drugim pokoju dzieci coś ułatwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.02.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Może szafę w wiatrołapie wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.02.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Może szafę w wiatrołapie wstawić? Absolutnie nie! To komplet z łóżkiem i szafkami nocnymi i sypialnia pod ten komplet była projektowana Mamik, ściany zostają Tylko drzwi zamiast skrzydła 80 muszą mieć 90 i szafa będzie wprowadzana przed montowaniem drzwi wewnętrznych, kiedy otwór w świetle będzie miał 100. Przed chwilą architekt nam napisała Uff, dobrze, że to teraz wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.02.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Mailowo nie można bo nie odpisują Hurtownie są czynne w godzinach, kiedy jestem w pracy, a nie każdy sobie może pozwolić na prywatę w tym czasie Głupie hurtownie, co nie odpisują Chociaż ja zawsze zapowiadam się najpierw telefonicznie - wiesz, wtedy jest jakiś wstępny kontakt, mail nie przychodzi na skrzynkę z czapy, wiec czują się nieco bardziej zobowiązani do odpowiedzi U mnie z tym zbyt dużego problemu nie będzie. Robotę muszę zrobić na termin, ale niekoniecznie muszę siedzieć od-do przy biurku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.02.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Przeczytałam sentymentalna opowieść Terna o rodowodzie szafy i oprócz wzruszenia, dopadło mnie lekkie zagubienie... Może to dziwne/smieszne pytanie, ale co ma wspólnego z Twoim domem rodzinnym, łożem matrymonialnym i prezentem slubnym, Tern ? Mało tego, pisze, ze szafa trafiła do nas... Rozumiem zwiazki partnerskie, małżeństwa gdzie kazdy sobie, ale jak tak licze to mi cholera jakiś trójkat wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.02.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 a ja mam jeszcze jedną uwagę. Po pierwsze drzwi 80 cm??? skąd taki dziwny pomysł? komórkę stawiacie czy dwór? drugie pytanie - jaką wysokość drzwi będziecie mieć? ustaliliście już. warto dobrać szerokość do wysokości drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.02.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Przeczytałam sentymentalna opowieść Terna o rodowodzie szafy i oprócz wzruszenia, dopadło mnie lekkie zagubienie... Może to dziwne/smieszne pytanie, ale co ma wspólnego z Twoim domem rodzinnym, łożem matrymonialnym i prezentem slubnym, Tern ? Mało tego, pisze, ze szafa trafiła do nas... Rozumiem zwiazki partnerskie, małżeństwa gdzie kazdy sobie, ale jak tak licze to mi cholera jakiś trójkat wychodzi Mari, kochana, jak Ty ten trójkąt liczysz? Z szafą? Tern moim małżem jest, gdzieś na pierwszych stronach się przyznał oficjalnie. Razem się budujemy, a głównie to ja prowadzę ten wątek Emi, jak masz u siebie? Dobrze kiedyś widziałam, ze u Ciebie wysokość drzwi jest standardowa? A szerokość jak? U nas jest tak: 1. Drzwi między sienią, hallem, salonem i jadalnią są podwójne dwuskrzydłowe, a szerokość otworu wynosi 200 cm. 2. Drzwi do sypialni, z hallu do kuchni, gabinetu i korytarza prywatnego oraz z kuchni do jadalni to 90-tki (100 szerokość otworu drzwiowego) 3. Reszta to 80-tki (90 szerokość otworu) Wysokość wszystkich standardowa - lepiej się w zawiasach trzymają Podsumowując wygląda to tak, że do części reprezentacyjnych i tam, gdzie szersze przejście się przydaje/dobrze wygląda - to jest szerzej. Do mniej znaczących pomieszczeń drzwi są węższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.02.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Istny dom wariatów ! To wy sie komunikujecie za pośrednictwem forum ????????????????????????????????? :wtf::wtf: Wyznanie Terna mi umkneło, ale Twoje teksty typu: Tern zwrócił mi uwagę, zauwazył, rację ma, dobrze gada...zbiły mnie lekko z tropu :lol2: ZATEM ! Serdecznie pozdrawiam Pana małzonka :bye: Niemniej, uwazam to za dziwne, zeby tak rodzinnie watek uprawiać. Ni cholery nie obrobisz dupy chłopu, nie ponarzekasz, nie porzucasz mięsem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 13.02.2016 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Istny dom wariatów ! To wy sie komunikujecie za pośrednictwem forum ????????????????????????????????? :wtf::wtf: Wyznanie Terna mi umkneło, ale Twoje teksty typu: Tern zwrócił mi uwagę, zauwazył, rację ma, dobrze gada...zbiły mnie lekko z tropu :lol2: ZATEM ! Serdecznie pozdrawiam Pana małzonka :bye: Niemniej, uwazam to za dziwne, zeby tak rodzinnie watek uprawiać. Ni cholery nie obrobisz dupy chłopu, nie ponarzekasz, nie porzucasz mięsem... Widzisz, my jesteśmy forumowi (choć na FM od niedawna) odkąd się znamy, więc dla nas nic nowego rozmawiać w domu, przez komunikatory, na forach, przez tel... każda forma komunikacji jest dobra xD Marudzenie na małża będę przemycać niezauważenie Podobno faceci są niedomyślni, wiec trzeba to wykorzystać Ewentualnie marudzić będę u Ciebie, bo Tern boi się tam zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.02.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Czyli to zwiazek korespondencyjny ???? A dlaczego Pan Iskierka boi sie zagladac do mła, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 13.02.2016 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Istny dom wariatów Niemniej, uwazam to za dziwne, zeby tak rodzinnie watek uprawiać. Ni cholery nie obrobisz dupy chłopu, nie ponarzekasz, nie porzucasz mięsem...Mnie tam taki układ bardzo odpowiada Czyli to zwiazek korespondencyjny ???? Nooo... Niewątpliwie zdarza się nam korespondować, jak to Iscra już opisała A dlaczego Pan Iskierka boi sie zagladac do mła, co ?Boi się? Że niby ja? Ja mam się bać? Ja po prostu żywię typowe dla każdego Prawdziwego Faceta przekonanie, że nie należy przeszkadzać w sabac... yyy... Nie należy Damom przeszkadzać w Dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.02.2016 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 przeszkadzać w sabac Powiem jedno... Skoro jednak, Pan Iskra był łaskaw nazwać mnie damą to zachowam sie jak na dame przystało i zaproszę szanownego PRAWDZIWEGO FACETA na...lufę ! Przybywaj sam lub z małzonką. Czarow...tfuuuu DAMY serdecznie zapraszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.02.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 dla nas lufa też będzie ? drzwi jutro wymierzę dokładnie, miarkę mi wcięło kiedy mierzyłam spiżarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.02.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Pewnie! Zgubiłas miarke w spiżarni ? Poszukaj w ogórkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.02.2016 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Powiem jedno... Skoro jednak, Pan Iskra był łaskaw nazwać mnie damą to zachowam sie jak na dame przystało i zaproszę szanownego PRAWDZIWEGO FACETA na...lufę ! Przybywaj sam lub z małzonką. Czarow...tfuuuu DAMY serdecznie zapraszają I ja miałabym takiego Prawdziwego Faceta samopas puścić? Niedoczekanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 14.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Marimag, dzięki za zaproszenie, ale - jak widać powyżej - sprawa chyba się rypła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.02.2016 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Tern kapituluje? Sama wpadnę do Mari! Facet od projektowania instalacji wod-kan nas udusi, ale i tak spieprzył termin, wiec teraz niech nie marudzi a robi. Rozrysował już nam podłogówkę, a tu... jedną ściankę działową zmieniamy Cóż, może się kiedyś okazać, że szafę trzeba będzie wynieść, na przykład do renowacji - a futryn wtedy zdejmować nie będziemy... Więc ścianka działowa między korytarzem a środkowym pokojem sypialnym będzie ścięta. Pokażę wszystkie rzuty jeszcze raz jak już projekt będzie zamknięty, wydrukowany i będzie do nas leciał Bo jak widać ciągle coś wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts