pp 07.06.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Mam dom na wsi wybudowany w latach 50'siątych. W budynku nie ma grzybu ani wilgoci, jednak od czasu do czasu pojawia się woda w piwnicy . Jak się jej pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.06.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 założyć drenaż opaskowy wokół budynku albo wykopać studzienkę w piwnicy i wyposażyć ją w pompę do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pp 07.06.2004 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Gdzie można o tym poczytać, do jakich zasad się stosować, jakich materiałów używać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.06.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 pp, wrzuć w wyszukiwarkę forum ("szukaj") hasło "drenaż opaskowy" a znajdziesz pełno wątków na ten temat Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudek 29.06.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 częściowo problem pomoże rozwiązać XYPEX dość drogie ale skuteczne rozwiązanie. preparat do hydroizolacji betonów metodą krystalizacji w kierunku przeciwnym do osmozy. Po polsku budują się w ścianie kryształy, wypełniają wszelkie pory i wypierają wodę. Do stosowania od wewnątrz. Myślę, że w połączeniu z drenażem da to 100 % efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 29.06.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Podobny do XYPEX-u jest PENETRON. Ale - uwaga - nie zawsze skutkuje. Sprawdziłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trollica 14.07.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 hm..drenaż nic nie pomoze jesli jest cieżka gleba,tzn glina... zapcha sie zanim zdazy zaczac dzialac sprawdz najpierw czy masz izolacje pozoma i w jakim stanie jest np przylacze wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts