pes 12.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Witam, Proszę o pomoc w zakresie przebudowy / małego remontu mieszkania o powierzchni około 43 m2. Stan obecny mieszkania: Czy jest możliwe w takim mieszkaniu sensowne wydzielenie małej sypialni (tak, żeby weszło łóżko 140 cm). Zależałoby mi na możliwie najmniejszej ingerencji w istniejące już ściany (mam na myśli zostawienie obecnych ścianek działowych). Będę wdzięczny za wszelkie porady i pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.10.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zrobiłabym za kuchnią, wejście od części dziennej, sypialnia z balkonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.10.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) 1.Kuchnię można doświetlić stawiając ścianę do 3/4 wysokości,lub część wyburzyć. http://static.pokazywarka.pl/i/4692419/735347/trtyuu.jpg 2. http://static.pokazywarka.pl/i/4692419/592588/tguiio.jpg Edytowane 16 Października 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pes 13.10.2014 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Dzięki za pomysły! @joliska Też myślałem najpierw o takim rozwiązaniu , ale wychodziło mi (bez burzenia ścianki oddzielającej obecną kuchnię) albo wejście do sypialni przez kuchnię (co chyba nie jest dobrym rozwiązaniem), albo ciemna kuchnia: @kinka 1 rozwiązanie to tak jak wyżej, z tym że doświetlenie kuchni poprzez zostawienie tylko części ścianki jest rzeczywiście warte zastanowienia (mimo konieczności wyburzenia kawałka ściany). 2 rozwiązanie wydaje mi się najbardziej ergonomiczne (i zdecydowanie najbardziej mi się podoba), jednak odstrasza mnie wizja większego remontu (całkowite wyburzenie ściany, uzupełnienie / wymiana podłogi). Co myślicie o przebudowie w taki sposób: Tylko wtedy pojawiają mi się wątpliwości: 1) Czy takie rozdzielenie części dziennej będzie praktyczne - osobno część "wypoczynkowa" czyli sofa + telewizor na górze i osobno część "jadalniana" (ew. jakiś kącik do pracy) na dole - czy nie będą to zbyt małe powierzchnie? 2) Czy taka mała sypialnia w połączeniu z dużym oknem (podwójne okno do ziemi) nie będzie sprawiała wrażenia, że się śpi na zewnątrz? 3) Czy przejście między "górą" a "dołem" będzie wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pes 15.10.2014 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Czy ktoś ma jakieś sugestie odnośnie wymienionych przeze mnie wątpliwości? Każda uwaga mile widziana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts