Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA !!! na Leier'a 44 P+W

kac

Recommended Posts

No właśnie, mam zamówione 72 palety.Pierwsza partia 22 palet doszła w środę.I w tym miejscu zaczyna się problem, w każdej palecie można znaleźć kilka pękniętych pustaków, ale ponoć to norma w ceramice poryzowanej, gorsze że znaczna część pozostałych "dobrych" pustaków ma pęknięcia w środku pomiędzy komorami.Pustak taki uderzony podczas układania gumowym młotkiem potrafi rozlecieć się na kilka kawałków o fantazyjnch kształtach nie nadających się do jakiegokolwiek innego wykorzystania.

Zaistniały problem zgłosiłem oczywiście w hurtowni (SEWERA) w której kupowałem materiały, hurtownia przekazała go do Leier'a - i co? - i nic, czekam na jakąkolwiek informację co dalej.

Prace na budowie wstrzymałem - z gruzu budować nie chcę. Brakuje mi odrobiny dobrej woli, zrozumienia i szybkiej DECYZJI typu " proszę odkładać uszkodzone pustaki na palety, a z dobrych budować dalej" - szacuję że ok 60 % pustaków jest jakościowo do zaakceptowania. Dalszy przestój może mnie kosztować ( odsetki karne - to ja wstrzymałem budowę ).

Dlaczego nie kupiłem Wienerbergera ?

ano nie mogłem - w moich hurtowniach w kwietniu z 7% watem do kupienia był tylko Leier ( który miał nie najgorszą opinię)

TERAZ ŻAŁUJĘ I PRZESTRZEGAM TYCH KTÓRZY MAJĄ JESZCZE WYBÓR.

Krzysiek.

...Dlaczego nie kupiłem Wienerbergera ?

ano nie mogłem - w moich hurtowniach w kwietniu z 7% watem do kupienia był tylko Leier ( który miał nie najgorszą opinię)...

Leier nigdy nie miał dobrej opinii. Też myślałem, że wybuduję z Leiera, ale się przestraszyłem negatywnych opinii na jego temat wygłaszanych tu na forum. Cegła z Leiera też jest do bani. Chociaż ładnie wygląda, to rozsypuje się po jednym roku leżakowania na palecie pod chmurką. Przed wypalaniem jest formowana z gliny jak "makowiec" i później "pięknie" się rozwarstwia, nawet gdy ją wziąć do ręki... :-? Jedynie pustaki stropowe są w miarę...

Mam dom wybudowany z Leiera 30 PW i musze stwierdzić że te pustaki są bardzo ładne - proste i jednorodne. Murarze bardzo sobie je chwalili. Owszem jest kilka "stłuczek" , ale ludzie nie dajmy się zwariować!

Więcej STŁUCZEK i tak wam wyjdzie jak murarze zaczną dopasowywać ściany.

Poza tym zawsze można reklamować i z mojego doświadczenia po rozmowach z paniami z działu handlowego (chciałem kupić dachówkę Leiera), myślę że bez trudu.

BTW co to za murarz który puka gumowym młotkiem!?? :lol:

Młotek murarski jest stalowy z jednej strony zaostrzony.

Kac: Proponuje napisz maila bezpośrednio do firmy na adres [email protected] lub [email protected] (w zaleznosci skad kupowales material i jaki). Dokladne informacje znajdziesz na stronach

http://www.leier.at, http://www.leier.com.pl, http://www.leier.tarnow.pl.

Tam tez znajdziesz numery faxow do poszczegolnych placowek firmy.

Mysle ze po kilku dosadnych sformulowaniach uzytych w mailu i faxie będą bardziej skorzy do współpracy. Zawsze możesz wskazać im tą właśnie stronę Forum Muratora jako miejsce od którego zaczniesz robić im reklamę.

Ja miałem problemy z odbiorem przez Leiera nadwyżki pustaków stropowych - wyliczyli mi o 2 palety !!! pustaków za dużo. Ściągałem samochód od nich ponad 2 miesiące. Zawsze mieli nie po drodze. Dopiero po bardzo ostrym mailu z krytyką ich podejścia do klienta mialem szybki telefon że "przypadkiem będzie przejeżdzał ich samochód przez Tczew i może podjechać i zabrać pustaki".

Pozdrawiam i życzę owocnych bojów

Adamski

Jest nareszcie pierwszy pozytywny sygnał ( może Leier czyta forum ?) - mogę kontynuować budowę, uszkodzone pustaki mam odkładać na palety, następnie przyjedzie przedstawiciel Leier'a spisać protokół, potem będę musiał poczekać 2 tygodnie na decyzję, no i nowe pustaczki lub zwrot kasiorki.....

CZY TO NIE BRZMI ZBYT OPTYMISTYCZNIE ???