kac 07.06.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 No właśnie, mam zamówione 72 palety.Pierwsza partia 22 palet doszła w środę.I w tym miejscu zaczyna się problem, w każdej palecie można znaleźć kilka pękniętych pustaków, ale ponoć to norma w ceramice poryzowanej, gorsze że znaczna część pozostałych "dobrych" pustaków ma pęknięcia w środku pomiędzy komorami.Pustak taki uderzony podczas układania gumowym młotkiem potrafi rozlecieć się na kilka kawałków o fantazyjnch kształtach nie nadających się do jakiegokolwiek innego wykorzystania.Zaistniały problem zgłosiłem oczywiście w hurtowni (SEWERA) w której kupowałem materiały, hurtownia przekazała go do Leier'a - i co? - i nic, czekam na jakąkolwiek informację co dalej.Prace na budowie wstrzymałem - z gruzu budować nie chcę. Brakuje mi odrobiny dobrej woli, zrozumienia i szybkiej DECYZJI typu " proszę odkładać uszkodzone pustaki na palety, a z dobrych budować dalej" - szacuję że ok 60 % pustaków jest jakościowo do zaakceptowania. Dalszy przestój może mnie kosztować ( odsetki karne - to ja wstrzymałem budowę ).Dlaczego nie kupiłem Wienerbergera ? ano nie mogłem - w moich hurtowniach w kwietniu z 7% watem do kupienia był tylko Leier ( który miał nie najgorszą opinię) TERAZ ŻAŁUJĘ I PRZESTRZEGAM TYCH KTÓRZY MAJĄ JESZCZE WYBÓR. Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.06.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 to już robi się standardem, umowa przedwstępna WYMAGANA !!!!!!!!!!! gdzie zaznaczycie że dopuszcza się np. 5% uszkodzonych a powyżej zwracacie !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.06.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 ...Dlaczego nie kupiłem Wienerbergera ? ano nie mogłem - w moich hurtowniach w kwietniu z 7% watem do kupienia był tylko Leier ( który miał nie najgorszą opinię)... Leier nigdy nie miał dobrej opinii. Też myślałem, że wybuduję z Leiera, ale się przestraszyłem negatywnych opinii na jego temat wygłaszanych tu na forum. Cegła z Leiera też jest do bani. Chociaż ładnie wygląda, to rozsypuje się po jednym roku leżakowania na palecie pod chmurką. Przed wypalaniem jest formowana z gliny jak "makowiec" i później "pięknie" się rozwarstwia, nawet gdy ją wziąć do ręki... Jedynie pustaki stropowe są w miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 07.06.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Mam dom wybudowany z Leiera 30 PW i musze stwierdzić że te pustaki są bardzo ładne - proste i jednorodne. Murarze bardzo sobie je chwalili. Owszem jest kilka "stłuczek" , ale ludzie nie dajmy się zwariować! Więcej STŁUCZEK i tak wam wyjdzie jak murarze zaczną dopasowywać ściany. Poza tym zawsze można reklamować i z mojego doświadczenia po rozmowach z paniami z działu handlowego (chciałem kupić dachówkę Leiera), myślę że bez trudu. BTW co to za murarz który puka gumowym młotkiem!?? Młotek murarski jest stalowy z jednej strony zaostrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.06.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Stefano - pustak poryzowany najczęściej nie przeżywa pukania stalowym młotkiem - to jest powód dla którego puka się go gumowym...Jeśli chcesz go dzielić to powinno się je ciąć a nie łupać młotkiem murarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 08.06.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Kac: Proponuje napisz maila bezpośrednio do firmy na adres [email protected] lub [email protected] (w zaleznosci skad kupowales material i jaki). Dokladne informacje znajdziesz na stronachhttp://www.leier.at, http://www.leier.com.pl, http://www.leier.tarnow.pl.Tam tez znajdziesz numery faxow do poszczegolnych placowek firmy.Mysle ze po kilku dosadnych sformulowaniach uzytych w mailu i faxie będą bardziej skorzy do współpracy. Zawsze możesz wskazać im tą właśnie stronę Forum Muratora jako miejsce od którego zaczniesz robić im reklamę.Ja miałem problemy z odbiorem przez Leiera nadwyżki pustaków stropowych - wyliczyli mi o 2 palety !!! pustaków za dużo. Ściągałem samochód od nich ponad 2 miesiące. Zawsze mieli nie po drodze. Dopiero po bardzo ostrym mailu z krytyką ich podejścia do klienta mialem szybki telefon że "przypadkiem będzie przejeżdzał ich samochód przez Tczew i może podjechać i zabrać pustaki". Pozdrawiam i życzę owocnych bojówAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 08.06.2004 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Jest nareszcie pierwszy pozytywny sygnał ( może Leier czyta forum ?) - mogę kontynuować budowę, uszkodzone pustaki mam odkładać na palety, następnie przyjedzie przedstawiciel Leier'a spisać protokół, potem będę musiał poczekać 2 tygodnie na decyzję, no i nowe pustaczki lub zwrot kasiorki.....CZY TO NIE BRZMI ZBYT OPTYMISTYCZNIE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts