biikej 13.10.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam Mam malutki problemik na budowie (a może nie). Mianowicie zostawiłem dziś moich majstrów samych na budowie. Mieli plan na dziś zaizolować ściany Pecimorem (bo miało być ciut lepiej niż Dysperbitem). Jak przyjechałem z roboty to okazało się że na gruncie (wcześniej już polozonym Pecimor F) położyli Pecimor DK (czyli masę klejącą) zamiast Pecimoru 2K (izolacji). Czy ktoś się orientuje co z tym zrobić ? Innymi słowy czy:1. Na Pecimor Dk mogę położyć Pecimor 2K bez problemu i będzie on spełniał swoją funkcję tak jak powinien (izolował ściany), tak mi się wydaje na pierwszy rzut oka że substancje się nie gryzą (skoro mogą być stosowane na siebie ale w odwrotnej kolejności)2. Muszę się pozbyć Pecimoru DK ze ścian czyli szlifowanie/ścieranie papierem nie tylko Pecimoru DK ale tez podkładu i pewnie części bloczkó fundamentowych (bo przecież nie da się wytrzeć tego idealnie). Za wszelkie info dziękuje. W sumie to próbowałem dzwonić do BASFa ale już nie pracują dzisiaj Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biikej 14.10.2014 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Jeżeli by to kogos interesowało (miałby ten sam problem) to:Zarówno Pecimor DK jak i 2K sa na bazie bitumów co oznacza, iż mogą być stosowane na siebie. W zasadzie do instalacji przeciwwilgociowej lekkei nadaje się i Pecimor DK przy czym musi być położony w warstwie co najmniej 3 mm. Nie ma natomiast problemu z położeniem Pecimoru 2K ppo położeniu Pecimoru DK. Po prostu kładzie się 2K tak jakby się kładło na zagruntowany wcześniej bloczek normalną warstwę. Będzie działać jak należy. Potem kleimy płyty styro Pecimorem DK (lub czyms innym). Jedyna strata w tym przypadku to zuzyty Pecimor DK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts