zxj24 13.10.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam serdecznie, Jestem na etapie uzgodnien adaptacyjnych projektu z architektem. Planuje rozpoczecie budowy na poczatku roku w 2015. Projek domu http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/praktyczny-3,rzuty bez garazu okolo 150 m2. Zastanawiam sie na podstawowym podlogowym ogrzewaniem z pieca gazowego, alternatywnym ogrzewaniem DGP i niezalezna rekuperacja, byc moze polaczona z rurowym GWC o dlugosci 20 metrow. Czy to dobry pomysl wykorzystania tych trzech systemow. Rozumiem ze DGP i rekuperacja powinny byc niezalezne od siebie, czy tez jest sposob efektywnego ich polaczenia? Solidnych i rzetelnych wykonawcow z okolic Krakowa zapraszam do kontaktu i propozycji kosztowej odnosnie projektu i wykonastwa.Rowniez jestem otwarty na porady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.10.2014 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam serdecznie, Jestem na etapie uzgodnien adaptacyjnych projektu z architektem. Planuje rozpoczecie budowy na poczatku roku w 2015. Projek domu http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/praktyczny-3,rzuty bez garazu okolo 150 m2. Zastanawiam sie na podstawowym podlogowym ogrzewaniem z pieca gazowego, alternatywnym ogrzewaniem DGP i niezalezna rekuperacja, byc moze polaczona z rurowym GWC o dlugosci 20 metrow. Czy to dobry pomysl wykorzystania tych trzech systemow. Rozumiem ze DGP i rekuperacja powinny byc niezalezne od siebie, czy tez jest sposob efektywnego ich polaczenia? Solidnych i rzetelnych wykonawcow z okolic Krakowa zapraszam do kontaktu i propozycji kosztowej odnosnie projektu i wykonastwa. Rowniez jestem otwarty na porady. Pozdrawiam A nie lepiej zaizolować dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 14.10.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 He he, duże przeszklenia i komfort, szczególnie zimą przy elektrycznej podłogówce kupionej u miszcza AD zxj DGP i rekuperacji nie łączy się ze sobą, nie te temperatury, nie te przepływy i inne kanały. Podłogówka na całości jest bardzo dobrym rozwiązaniem, w połączeniu z WM zapewni komfortowe mieszkanie. Jeśli budujesz się w zachodniej części Krakowa, chcesz mieć nieco droższy system wod-kan i CO ale na rurach które nie rozlecą się po 10 latach, to polecam moje usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts