Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie55,52m - pomoc w aranżacji

PawellK

Recommended Posts

Witam

Jestem szczęśliwym nabywcą mojego pierwszego mieszkania i od razu na starcie spotykam się z problemem, który zapewne każdy z nas miał. Brak pomysłu na jego umeblowanie. Mieszkanie składa się z 3 pokoju, pierwotnie miałby być 2 z osobną kuchnią, jednak z żoną ustaliliśmy, że trzeba myśleć przyszłościowo i zdecydowaliśmy się na salon z aneksem kuchennym na 25m2. Łazienka w mieszkaniu jest już zrobiona. W mieszkaniu są też położone bardzo jasne panele, co mnie troszkę martwi, ponieważ wolałbym w przedpokoju i kuchni płytki drewnopodobne (dodatkowe koszty), ale z tego co się orientuję nie warto dzielić małych pokoi na dwie strefy parkietu bo optycznie pomniejsza to pomieszczenie dlatego chcemy płytki drewnopodobne w podobnej kolorystyce co panele. W zasadzie kuchnie mamy już upatrzoną lecz jeszcze się zastanawiamy nad jej umeblowaniem http://www.wfm-kuchnie.pl/aranzacje/kuchnie-klasyczne,ambra-popiel-ral-7004-grafit-ral-7024 . W pokoju 12m chcemy zrobić sypialnie, a w pokoju 9m sypialnie dla przyszłego dzieciątka. Poniżej przedstawiam wam plan mieszkania niestety nie ze wszystkimi pomiarami (zaktualizuje je jak najszybciej).

http://images70.fotosik.pl/271/3b7a4d5c50f7dacd.jpg

Proszę o wasze rady i opinie. Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam :)

Edytowane przez PawellK