_unnamed 20.01.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 nie należy czy nie można kategorycznie ? Wełna po czasie przecież zmniejsza swoją objętość ? Membrany nie mam założonej same deski, papa, blacho dachówka. Ale posiadam takową membranę wysoko paro przepuszczalną (pozostałość po budowie kuzyna) wyłożyć nią od środka połać dachową ? Jeśli jest papa to membrana jest zbędna (pełnią tę samą rolę). W przypadku papy należy bezwzględnie zapewnić wentylację deskowania poprzez pozostawienie odstępu między wełną a deskami, pozostawienie otworów wlotowych w okapie dachu (i podbitce) oraz otworów wylotowych w kalenicy dachu. Szczegółów można się dowiedzieć po wpisaniu w googlu hasła "wentylacja dachu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati0201 20.01.2015 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 właśnie nie mam zrobionej wentylacji dachu ;/ Po remoncie dachu zacząłem czytać forum murator i wyczytałem to . Utrudnienie u mnie jest to że mam blacho dachówkę . tak myślę aby to teraz zrobić to w 3 tyś zł może się zmieszczę . Nowy dach prawie rok ma ;/ Czy jest jakieś rozwiązanie na to inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pannawlosciach 09.02.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 a jakie są poza isoverem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts