ordy 15.10.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dom 120m2, instalacja z kotłem węglowym co, otwarta z naczyniem przelewowym, kaloryfery panelowe stalowe, rury miedziane. Wczoraj do dwóch wiader spuściłem 30litrów wody do poziomu dolnej części grzejników na poddaszu. Dzisiaj ma przyjść hydraulik przerobić podłączenie do grzejnika i wlutować zawór do głowicy termostatycznej. Mam pytanie: po dokonaniu przeróbki wlać z powrotem tą samą wodę do instalacji (od góry przez naczynie wzbiorcze) czy napuścić świeżej z wodociągu ?Jak długo bez obawy korozji może pozostać instalacja (grzejniki) bez wody, do 24h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 15.10.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dolej wody normalnie,świeżej .A instalacji nic nie będzie.Spokojnie czekaj na przybycie fachowca. Choć w sumie spuścić wodę mógł sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts