yaro09 15.10.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Mam nietypowa sprawę... Czy jest możliwość wysyłki dużej szafy i stołu kurierem, lub jakimś przewoźnikiem (na drugi koniec Polski) ?Istnieją jakieś uczciwe i rzetelne firmy kurierskie oferujące przewóz gabarytów tego typu?Dodam, że meble nie są składane. Są to stare meble w całości, których nie można rozkręcić i złożyć. Za wszelkie informacje z góry dziękuję! Edytowane 15 Października 2014 przez yaro09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 15.10.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 A jakie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 15.10.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Chyba każda firma kurierska przewiezie meble. Ale trzeba się liczyć ze zniszczeniem, bo kurierzy mają w nosie ładunek, traktują wszystko jednakowo. Na stronie jakiegoś producenta mebli widziałem wzmiankę, że nie wysyłają mebli kurierem, bo mieli zbyt wiele uszkodzeń spowodowanych niewłaściwym traktowaniem i przewożą meble własnym transportem. Ja sam niedawno pomagałem szwagrowi w przewiezieniu mebli. Wynajęliśmy tylko kierowcę z ciężarówką, ale sami nosiliśmy. I na własnej skórze przekonałem się jak ciężko jest przenieść kilka szaf, żeby niczego nie obić. Wszystkie drzwi, nadproża, windy, klatki schodowe, czy nawet rampa wyładowcza ciężarówki to potencjalne miejsca w które można przyrżnąć. My obchodziliśmy się jak z jajkiem, bo to nasze meble były, a mimo tego nie obyło się bez kilku uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 15.10.2014 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 szafa: 180x90x50, wagę ciężko określić, jakies 50 kg.Stół: blat 110x80, wysokosc 80cm, waga ok 25 kg. Właśnie ciężko będzie znaleźć porządną firmę, która bez problemu i bez uszkodzeń przewiezie mi te meble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 16.10.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie wiem, jak ze zniszczeniem, ale takie meble zmieszczą się na paletę - każdy na jednej. Koszt ok. 150-170zł/szt. Tylko musisz sobie załatwić palety. No i pewnie trzeba by te mebelki bardzo dobrze owinąć folią, zabezpieczyć - może styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro09 16.10.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 No to trochę roboty jest, załatwić palety, coś do owinięcia i zabezpieczenia. Myślałem, że może istnieją firmy, które tym wszystkim się zajmują, przyjeżdżają, zabierają, dbają o przesyłkę a do tego niedużo to kosztuje Jeszcze się zastanowię, póki co dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 16.10.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Każda firma przeprowadzkowa w mniejszym lub większym stopniu stara się zabezpieczyć meble. Wystarczy wykonać telefon do kilku i ustalić szczegóły. Ale kurierom bym nie ufał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikserina 19.08.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) i archeologia Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekk_186 05.09.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Wysyłanie takich rzeczy kurierem mija się z celem. Tam jest mnóstwo wymagań dot. pakowania przesyłki. Jak nie mieścisz się w gabarytach, albo przesyłka ma niewymiarowe kształty to płaci się mnóstwo opłat dodatkowych. A i tak często kończy się tak, że kurier chce, żeby mebel był rozkręcony. Polecam Give Your Box - https://giveyourbox.com/ to taki Blablacar dla paczek. Znajdujesz kierowcę, który jedzie akurat w tym samym kierunku i on przy okazji może przewieźć Twój mebel. Np. kierowca busa czy samochodu dostawczego, który ma miejsce w samochodzie, albo w ogóle jedzie na pusto w jedną stronę. Kierwca jest mega zadowolony, bo zarobi trochę do paliwa, a Ty masz bezpieczny transport bez papierologii, rozkręcania, i dodatkowych opłat. Ja za transport kanapy i materaca z Gdańska do Wrocławia zapłaciłem 50 zł. Meble były jeszcze tego samego dnia, a Pan kierowca mega życzliwy, byliśmy cały cas w kontakcie telefonicznym. Aha i ważna sprawa, serwis jest darmowy, płacicie bezpośrednio kierowcy, a cenę ustalacie między sobą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszekbud 31.05.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Tak na przyszłość, polecam wysyłanie mebli kurierem, więcej informacji znajdziecie tutaj: [sPAM]. W skrócie wygląda to tak, że pakujecie meble jak normalną paczkę, kurier odbiera i zawozi pod wskazany adres Wysyłałem tak komodę i biurko przy przeprowadzce do innego miasta Edytowane 31 Maja 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts