gala0011 15.10.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Mój majster mówi mi, że za listwy przysufitowe (dekoracyjne) oddzielnie płaci się za położenie listwy, a oddzielnie za spoinowanie. Jaka to jest w praktyce? Czy jeżeli cena wg różnych cenników internetowych jest 20 zł/mb to dotyczy ona tylko położenia czy położenia ze spoinowaniem? Czy malowanie listwy liczy się oddzielnie? Dziękuję za rzeczową odpowiedź, a nie jak się w stylu "tak jak się dogadasz". Bardziej chodzi mi o to, żebym nie kłócił się jeżeli są określone standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 15.10.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dziękuję za rzeczową odpowiedź, a nie jak się w stylu "tak jak się dogadasz". Bardziej chodzi mi o to, żebym nie kłócił się jeżeli są określone standardy. Obawiam sie ze będzie trudno o info bo to niszowy rynek. Mało jest specjalistów tylko od tego. A nawet jak sie 1 wypowie to nie znaczy ze nie można inaczej. Ja stety a niestety dla Ciebie umówienia sie za prace na całość i za ok 16mb listwy montowane jod sufitu (prosta by zasłoniła szyny od zasłon i firan) zapłaciłem 150 zł za montaż i spoinowanie. Materiały moje. Mi zostało pomalowania listwy przed montażem i spoina po montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wotaswf 06.11.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Jeżeli cennik pokazuje montaż to z kompletnym wykończeniem - może każde ciecie też osobno będzie liczyć? Malowanie to już jest osobny etap - kasa też. Polecam jednak żeby zapłacić temu samemu wykonawcy 1. zejdzie z ceną jak dodatkowo zarobi na malowaniu. 2. Malowanie pokazuje dopiero błędy szpachlowania - płac za całość po całej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmajsterkowicz 09.11.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 20zł/ metr - to cena w której powinno być wliczone spoinowanie+malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts