Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Listwy przysufitowe dekoracyjne, a spoinowanie

Recommended Posts

Mój majster mówi mi, że za listwy przysufitowe (dekoracyjne) oddzielnie płaci się za położenie listwy, a oddzielnie za spoinowanie. Jaka to jest w praktyce? Czy jeżeli cena wg różnych cenników internetowych jest 20 zł/mb to dotyczy ona tylko położenia czy położenia ze spoinowaniem?

Czy malowanie listwy liczy się oddzielnie?

Dziękuję za rzeczową odpowiedź, a nie jak się w stylu "tak jak się dogadasz". Bardziej chodzi mi o to, żebym nie kłócił się jeżeli są określone standardy.

Dziękuję za rzeczową odpowiedź, a nie jak się w stylu "tak jak się dogadasz". Bardziej chodzi mi o to, żebym nie kłócił się jeżeli są określone standardy.

Obawiam sie ze będzie trudno o info bo to niszowy rynek. Mało jest specjalistów tylko od tego. A nawet jak sie 1 wypowie to nie znaczy ze nie można inaczej.

Ja stety a niestety dla Ciebie umówienia sie za prace na całość i za ok 16mb listwy montowane jod sufitu (prosta by zasłoniła szyny od zasłon i firan) zapłaciłem 150 zł za montaż i spoinowanie. Materiały moje. Mi zostało pomalowania listwy przed montażem i spoina po montażu.

• 4 weeks później...

Jeżeli cennik pokazuje montaż to z kompletnym wykończeniem - może każde ciecie też osobno będzie liczyć?

Malowanie to już jest osobny etap - kasa też.

Polecam jednak żeby zapłacić temu samemu wykonawcy

1. zejdzie z ceną jak dodatkowo zarobi na malowaniu.

2. Malowanie pokazuje dopiero błędy szpachlowania - płac za całość po całej pracy :)