nowy122 15.10.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, chciałbym poradzić się w kwestii studni hydroforowej. Cały zestaw hydroforowy chciałbym umieścić w studzience zewnętrznej wykonanej z kręgów lub murowanej z bloczków. Zastanawiam się jednak co w wypadku ostrych mrozów. Czy są jakieś przemysłowe malutkie ogrzewacze które wtedy temperaturę doprowadzą do około 0C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorin 15.10.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, chciałbym poradzić się w kwestii studni hydroforowej. Cały zestaw hydroforowy chciałbym umieścić w studzience zewnętrznej wykonanej z kręgów lub murowanej z bloczków. Zastanawiam się jednak co w wypadku ostrych mrozów. Czy są jakieś przemysłowe malutkie ogrzewacze które wtedy temperaturę doprowadzą do około 0C ? Ja mam podobnie wykonaną studnię (z bloczków) hydrofor znajduje się na gł. ok. 1,2 m. Jedna z rur doprowadzających wodę (dla koni) jest umiejscowiona na ok. 0,5 m od powierzchni gruntu. Nigdy nie miałem problemów z zamarzaniem wody, a mrozy sięgają nawet poniżej -30 st.C. Nie wiem jak głęboką planujesz studnie, ale na twoim miejscu spróbowałbym najpierw bez ogrzewacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 15.10.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, chciałbym poradzić się w kwestii studni hydroforowej. Cały zestaw hydroforowy chciałbym umieścić w studzience zewnętrznej wykonanej z kręgów lub murowanej z bloczków. Zastanawiam się jednak co w wypadku ostrych mrozów. Czy są jakieś przemysłowe malutkie ogrzewacze które wtedy temperaturę doprowadzą do około 0C ? Zaizolouj cieplnie właz i bedzie dobrze. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts