Smith924 15.10.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, dostałem propozycje pomalowania takiej bramy, 2 warstwy. Ale mam problem z wyceną. Nie mam zielonego pojęcia ile takie prace kosztują. Jak widać na zdjęciu jest dużo kółeczek połączonych płaskownikami (góra 2 szt. i dół 2 szt. płaskownika), także troszkę "dziubania" Brama ma 5 m długości i 1.60 wys. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Smith924 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 15.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Brama ocynkowana?Malowanie natryskowe?Jaka farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smith924 15.10.2014 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Brama pomalowana, ( zmiana koloru) będzie malowana tradycyjnie czyli pędzel + hamerite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 15.10.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Że też ludzie decydują sie na takie sposoby.... Nie wiem ile można wołać....jeśli ma rdze to trzeba by to wyczyścić papierem lub szczotką, całośc wypadałoby dokładnie umyc rozpuszczalnikiem, nie wiem czy pod malowanie pędzlem jest sens matowienia całości. Policz sobie mniej więcej ile godzin Ci to wyjdzie (obstawiam dniówkę całą) i pomnóż razy stawka jaka Ci odpowiada... Potem to już kwestia ewentualnych negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smith924 15.10.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Kubencki, już tłumacze "inwestora" Decyzja o tradycyjnej metodzie zapadła, bo poprzednie malowanie chyba natryskowe poprzedzone piaskowaniem wystarczyło na dosłownie rok. Ktoś owszem pomalował ładnie, równo, gładko... Ale niestety rudy pokazał się za szybko. Kwestia farby ? Dlatego tym razem "pędzlowanie" Tak czy inaczej dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 15.10.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Kwestia braku ocynku i na pewno farby Odpuściłbym hammerite na rzecz prawdziwego lakieru przemysłowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 16.10.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ile mniej więcej kosztują farby przemysłowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 16.10.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Około 60-70zł kg (z utwardzaczem i rozcienczalnikiem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts