pionq 15.10.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam Wszystkim Coraz większymi krokami zbliża się odbiór pierwszego mieszkanka i prosiłbym o małą pomoc. Dokładnie chodzi o ułożenie paneli, które mają być w całym mieszkaniu poza łazienką. W związku z tym, że pokoje są dość wąskie chciałby je poszerzyć optycznie podłogą i pierwsza myśl - prostopadle do dłuższych ścian ale czy jest to możliwe aby uniknąć niepotrzebnych progów i łączeń? Czy są jeszcze jakieś inne przeciwwskazania? Panele to: http://www.balterio.com/pl/pl/laminate_floor/tradition_quattro A to plan mieszkania: http://images70.fotosik.pl/277/e3c51245a1c8f2da.png Z góry dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.10.2014 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Zrobisz koszmarny i kardynalny błąd - będziesz miał sieczkę i oczopląs, hamowanie światła itp.! Musisz panele układać pionowo od lewego górnego rogu mieszkania (patrząc od drzwi wejściowych). Nikt nie każe Ci robić progów przy układaniu zgodnie ze sztuką Edytowane 16 Października 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionq 16.10.2014 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dziękuję bardzo za radę a jak rozwiązać sprawę wąskiego "przejścia" między szafą wnękową w przedpokoju, a środkowym pokojem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.10.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Przejście wcale nie jest wąskie ja mam korytarz tej szerokości długi na 3m i jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 16.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Układaj tak jak ci Joliska radzi, czyli równolegle do dłuższych ścian. Tyle, że ja zaczęłabym od salonu albo od przedpokoju, w każdym razie od miejsca, które będzie najbardziej widoczne - na wypadek gdyby było coś nie tak z równoległością ścian. (Nie wiem tylko czy te panele można układać w dwie strony.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts