maxpo 16.10.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam, planuję mały remont/odświeżenie elewacji u rodziców i może coś w środku (jak starczy kasy ). Co do elewacji, to chodzi o dół, tak do 1,5m od ziemi, a w środku, to głównie korytarz gdzie się dużo chodzi i ściany są już po prostu brudne (zwłaszcza na wysokości psa). Szukałem jakiegoś niedrogiego i szybkiego w zastosowaniu rozwiązania. Okazuje się jednak, że nie zawsze lub nawet często nie idzie to w parze. Znalazłem jakieś panele styropianowe ale trzeba je potem malować i impregnować - dużo zabawy. Widziałem gdzieś beton strukturalny, który się w całych takich kawałkach mocuje. Nie do końca wiem jak tutaj wygląda kwestie mocowania, czy to klej taki jak do płytek, czy jakiś specjalny, bo pewnie jest to dość ciężkie. Znalazłem w końcu - i to mnie najbardziej przekonuje, zwłaszcza, że (jak to często bywa, najciemniej pod latarnią) produkują to w mojej okolicy - panele na ścianę do środka i na elewację, a więc jak najbardziej rozwiązanie dla mnie. Nazywają to panele strukturalne (panelestrukturalne.pl). Widziałem to i nawet miałem w ręce. Jest to w miarę lekkie i co najważniejsze klei się na zwykłym kleju do płytek (oczywiście na zewnątrz inny niż do wewnątrz). Jest to jakieś takie tworzywo, że można to nawet kercherem myć. Mają różne kolory i wzory. Mnie na zewnątrz najbardziej by urządzał taki imitacja drewna w brązie, a na korytarz może imitacja betonu, taki jasny szary. Chcą za to niecałe 200zł/m2. Do tego jeszcze teraz mają jakąś promocję -15%. Moje pytanie jest następujące. Czy ktoś miał do czynienia z tymi panelami, tej firmy? Może mi ktoś coś doradzić. dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts