Arnuko 16.10.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam, dziś wróciłem do domu, wchodząc do kotłowni przeraziłem się. Ze zbiornika pod sufitem wytrysła/wybuchła woda, wszystko w kurzu i tynku, w suficie dziura. Dodam, że to piec na ekogroszek i, że wczoraj wieczorem pierwszy raz w sezonie włączyłem grzejniki. Co może być przyczyną tego wybuchu i jak temu zapobiec w przyszłości bo teraz trochę się boje go włączyć?? Dodam jeszcze, że w zeszłym roku miałem problem z zapowietrzającymi się kaloryferami i dopuściłem dużo wody ale to nic nie pomogło może to jest przyczyną?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.10.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Zapowietrzenie i przegrzanie Para wodna ... przegrzane urządzenie.. ciśnienie .. BUCH !!!Brak zabezpieczeń . Gdzie miałeś zainstalowane automatyczne odpowietrzniki ?? Czy piec był wyposażony w chłodnicę ? Dobrze że chociaż w chwili wybuchu nikogo nie było w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 16.10.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wygląda mi na problem z zbiornikiem CWU, przynajmniej z opisu. Mógłbyś zrobić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 18.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 A zwór bezpieczeństwa masz w ogóle jakiś zainstalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 18.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 W takiej sytuacji nie czekał bym 2 dni bez odzewu. Liwko może wiesz coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts