xkrol 16.10.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Mam zamiar połączyć zasobnik CWU zarówno do kotła gazowego jak i również do kominka z PW. Całość będzie pracować w układzie zamkniętym a kominek będzie miał sterownik z możliwością ustalenia priorytetu C.W.U. Czy lepiej jest zamontować zasobnik z jedną wężownicą połączoną zarówno z kominkiem jak i z kotłem gazowym czy też z dwoma wężownicami i rozdzielić oba układy? Z uwagi chociażby na koszta wolałbym to pierwsze rozwiązanie.Czy taki układ jest sensowny z praktycznego punktu widzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 16.10.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 jak Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkrol 17.10.2014 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) jak Ci pasuje A jak robi się najczęściej? Pomoże ktoś? Edytowane 18 Października 2014 przez xkrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkrol 18.10.2014 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Naszkicowałem uproszczony schemat układu obiegu c.w.u. z wykorzystaniem jednej wężownicy. Tak to powinno wyglądać? P1 i P2 sterowane przez Tatarak RT-08G. Kocioł gazowy ma własną pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.10.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Powinien..Co do prawidłowego wykonania instalacji c.o. w obrębie wkładu kominkowego poczytaj instrukcje montażu ,tu schemat jest zbyt uproszczony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkrol 19.10.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Rysunek jest uproszczony bo skupiłem się tylko na meritum sprawy zupełnie pomijając sprawy związane z c.o., naczynia przeponowe, system schaładzający itp.Może ktoś podrzuci konkretny przykład prawidłowego podłączenia kominka i kotła gazowego do grzania zasobnika c.w.u. jedną wężownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 20.10.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Mi instalator założył z dwoma wężownicami, nic się nie oddzywałem bo nie miałem domu wcześnie i znajomi czy rodzina w domu nie mieli takiego rozwiązania. Byłem zdany na niego w 100%, jednak jest to firma z 15 letnim stażem i nie znam złych opinii o nich. Na tą porę jak rozmawiałem z jednym znajomym również ma takie rozwiązanie. Ja mam kominek z UZ i piec jednofunkcyjny. Dolna wężownica jest podłączona pod kominek, a górna pod piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkrol 21.10.2014 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Mi instalator założył z dwoma wężownicami, mam kominek z UZ i piec jednofunkcyjny. Dolna wężownica jest podłączona pod kominek, a górna pod piec. Zdecydowałem się jednak również na zasobnik z dwiema wężownicami. Już zamówiony, tak więc temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts