Jakubbo 16.10.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam.Mam mały problem.Otóż dzisiaj do zlewno zmywaka wpusciłem proszek do czyszczenia rur nazywany,,kretem".I od wtedy zaczął sie problem zaraz po zapuszczeniu zobaczylem ze cos sie stalo z z zlewem.Patrze pod zlew a sie okazało ze rura podnim sie odlaczyla i wszystko zalała.Gumowa uszczelka(czarna gruba)Nie trzyma sie rury nie iwem czy tak bylo a maly okragly elastyczny bialy pasek chyba cos co to wszysto trzymalo odklejł .Co mam zrobić czy w sklepie dostane taką uszczelkę i czy sam ją dam rade wymienić.Prosze o pomoc!!!Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Napisz co się rozłączyło?być może "kret" środek dość żrący wypalił nakrętkę i puściło całe mocowanie - które da się kupić i oddzielnie i w całości w większości marketów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubbo 16.10.2014 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Według Pańskiego schematu S 384 i te dwie pierwsze od dolu bodajze sa to uszczelki jedna gruba i czarna druga mtakiej samej srednicy chuda li biala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ten element jest tak że częśc biała jest od strony wewnętrznej zlewu część czarna od dołu pod nim całość jest skręcona i tu są dwa systemy(sposoby)1. To wewnątrz sitka jest śruba widoczna patrząc w odpływ która wkręca się w środek syfonu unosząc go i dociskając czarną uszczelkę uszczelnia połączenie.2 Sitko ma gwint wkręcany w syfon i kręcąc sitkiem, a podtrzymując ku górze syfon skręca się i uszczelnia się połączenie. Jeśli coś się uszkodziło trzeba sprawdzić poza zlewem możliwość skręcenia tych elementów i wtedy wszystko będzie jasne - uszkodzone elementy można kupić jako części zapasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts