pablojarocin 16.10.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam.Mam takie pytanko, czy taką zgrzewarką co jest do rur PP można zgrzewać rury PE??? Pękła mi rura na budowie, tylko to jest rura która idzie od wodociągów do mnie na działkę.Może prościej napiszę że na ulicy mam zawór od tego zaworu jest puszczona rura PE32 do mnie na działkę i licznik w domu, i rok temu zimą mi ta rura pękła, ale ona pękła przed zaworem.Problemu by nie było ale będę zalewał w piwnicy posadzki i ta rura będzie w betonie więc złączka skręcana odpada.I się pytam czy da radę to zgrzać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 17.10.2014 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Instalacja do wodomierza raczej należy do wodociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.10.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Taką zgrzewarką do PP nie da rady, poza tym, jak gersik słusznie pisze, nie tylko nie powinieneś tego robić samemu, ale wręcz nie wolno ci. Zgłaszaj do wodociągów i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 20.10.2014 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Tylko problem jest taki że to jest u mnie w domu, a teściu to połączył taką skręcaną złączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 20.10.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Do wodomierza instalacja jest wodociągów, no chyba że masz lewiznę. Wytnij pęknięty kawałek PE i zastąp nową na oryginalnych skrętkach PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 20.10.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 No tylko to będzie zalewane betonem. Czy tak może zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts