Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

już nie mogę :(((

enedue

Recommended Posts

tyle lat czekałam na dom, zatrudniłam geodetę, aby wszystko było ok. Efekt - mój bliźniak będzie miał 1, 6 mniej niż sąsiedni. Ja nawet nie wiem, czy tka może być zgodnie z prawem, na rysunkach sytuacyjnych jest wysokość taka sama. Zmieniać projekt? Tyle miesięcy w plecy?

Poszedł już przelew do firmy na budowę domu. Ciężkie pieniądze.

Komin? Co z kominem, jest za niski.

I to jeszcze w tej dzielnicy, gdzie jest jak jest. Pani z nadzoru budowlanego mówi , że stada do niej przychodzą, aby ominąć dzielnicę, a raczej muszą do niej iść, bo dzielnica nie odpowiada na żadne pytanie. Tak po prostu. Jedyna odpowiedź, jaką z dzielnicy można wydobyć jest - A jak pani myśli? Koniec cytatu.

Nie chce mi się, nie daję rady, nie mogę spać.

Myślałam, że coś mi wreszcie wyjdzie, a tu taki kop.

Siedzę i ryczę. Nie wiem co robić. Architekt radośnie ćwierka, że się podniesie pomieszczenia. Jakie podniesie, przecież projekt zamienny jest potrzebny i ciężkie miesiące w plecy.

Co z pieniędzmi.

• 4 weeks później...

To zmiana istotna - zmiana kubatury. Do tego często dochodzi idiotycznie wyglądający dach (na podniesionej kolankowej). Tak, projekt zamienny. P.s. bez przesady z tymi miesiącami :)

Ktoś Wam robił ten projekt - chyba dostosowywał do warunków miejscowych - więc jak mu się udało tak zrobić? Może warto zapytać skoro chcieliście mieć równo z sąsiadami, a nie macie..

Edytowane przez Nefer