kowalt 17.10.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Czy ktoś ostatnio zakładał sobie lokatę? W banku w jakim obecnie mam konto zaproponowali mi marne 2% ....Czy gdzieś da się znaleźć lokatę, która oferuje 4 albo 5% w skali roku. Pamiętam, że jeszcze 2 lata temu nie było z tym problemu. Jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 17.10.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Bez żadnych zobowiązań to dla nowych środków w BGŻ Optima masz 3,5. Może znajdziesz gdzieś 4 ale to juz z zabloowaniem kapitału. Z Optimy w każdej chwili możesz przelać na swoje konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 20.10.2014 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Bez żadnych zobowiązań to dla nowych środków w BGŻ Optima masz 3,5. Może znajdziesz gdzieś 4 ale to juz z zabloowaniem kapitału. Z Optimy w każdej chwili możesz przelać na swoje konto. Mogę stamtąd wypłacić pieniądze bez utraty oprocentowania? Rzeczywiście jakiś bank oferuje taką ofertę? Bo jeśli tak to rzeczywiście byłaby to dobra oferta. Z tego co się orientuję to w zasadzie z każdej lokaty można obecnie zrezygnować ale z tego co wiem traci się wszystkie zarobione do tej pory odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 20.10.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Takie są zasady tego konta oszczędnościowego: Optymalna elastyczność - wpłacasz i wypłacasz kiedy chcesz, bez utraty naliczonych odsetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 21.10.2014 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Takie są zasady tego konta oszczędnościowego: To faktycznie dobre zasady. Muszę się tym zainteresować. Jestem trochę jednak nieufnie nastawiona do kont oszczędnościowych ponieważ założyłam kiedyś jedno - również dobrze oprocentowane i po pół roku zmienili oprocentowanie na 1 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 22.10.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 aktualnie expander ma świetna ofertę lokaty na 1 m-c na 5,5% z kapitałem 20000-60000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 23.10.2014 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 aktualnie expander ma świetna ofertę lokaty na 1 m-c na 5,5% z kapitałem 20000-60000 No to widzę,że całkiem dobra promocja Sama zrobiłam sobie wczoraj porównanie: http://www.comperia.pl/ranking-lokat.html I widzę,że dość dobrą ofertę ma Bank Zachodni WBK - 4% w skali roku a także Meritum Bank tak więc może wybiorę się do jednego z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 23.10.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Powiem Ci tak - 4% w skali roku to całkiem dużo. Lepiej to bierz - bo niedługo i tego nie będzie. NBP obniżyła stopy procentowe, a więc dla oszczędzających idą trudne chude czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 24.10.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 BGZ optima mam juz ponad 2 lata. Najlepsza jest swoboda z jaką moge dysponować swoimi pieniędzmi - bez żadnych ograniczeń i strat. ja wolę mieć te 0,5% mniej i nie czekać aż minie określony czas lokaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 05.11.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 A ja na przykład wolę te krótsze lokaty ponieważ dają o wiele lepsze oprocentowanie. W sytuacji kiedy bez problemu wszystko można załatwić przez internet taką lokatę bez problemu można sobie załozyć przez internet. Tak wiec nie trzeba nawet marnować czasu na wypad do banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 06.11.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 BGZ optima mam juz ponad 2 lata. Najlepsza jest swoboda z jaką moge dysponować swoimi pieniędzmi - bez żadnych ograniczeń i strat. ja wolę mieć te 0,5% mniej i nie czekać aż minie określony czas lokaty. 3,5 masz tylko dla nowych środków po 11 września, a skoro masz konto 2 lata to masz oprocentowanie 2,5 lub 3 (jeśli trzymasz powyżej 150 000) ja korzystam z http://www.oprocentowanielokat.pl/lokaty_top100.php ostatnio Idea bank ma niezłe promocje (ok 3,7-3,9) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 07.11.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 3,5 masz tylko dla nowych środków po 11 września, a skoro masz konto 2 lata to masz oprocentowanie 2,5 lub 3 (jeśli trzymasz powyżej 150 000) ostatnio Idea bank ma niezłe promocje (ok 3,7-3,9) No to w sumie nie jest tak źle. A czy orientujesz się jakie oprocentowanie oferują przy niższej kwocie? Nie każdy ma ponad 150 tys. oszczędności ( powiedziałbym,że raczej nieliczni...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 07.11.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 W kwietniu tego roku wpłaciłem 30 000 zł w Credit Agricole na fundusz inwestycyjny Amundi i po pół roku mam 1 800 zł więcej.....łatwo policzyć jaki procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 12.11.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 W kwietniu tego roku wpłaciłem 30 000 zł w Credit Agricole na fundusz inwestycyjny Amundi i po pół roku mam 1 800 zł więcej.....łatwo policzyć jaki procent To nie jest tak źle ! Na pewno lepiej niż na lokacie. Sam jednak wolę lokaty. I konta oszczędnościowe. Co jak co ale na funduszach to jednak trzeba się znać i w tym po prostu siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 (edytowane) Szukacie fajnych lokat to zajrzyjcie na MODEROWANO Ostatnio mają świetne oferty. Rzeczywiście "fajne". Edytowane 9 Stycznia 2015 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 19.11.2014 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Rzeczywiście "fajne". Z tego co widzę to strona została zablokowana? Tak więc niczego się nie sprawdzi;) Sam jeszcze zastanawiałem się nad inwestycją w złoto ale ostatecznie założyłem sobie tą lokatę Happy 5% w Idea Banku. Co jak co ale pewien procent zarobków co roku jest a złoto w ostatnich latach nieco potaniało tak więc nie mamy pewności czy aby cena tego kruszcu jeszcze nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wika23 21.11.2014 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 No ja się zastanawiałam jakiś czas temu nad założeniem sobie lokaty za granicą ale oprocentowanie jakie tam oferują jest bardzo niskie...Wynosi jakieś 2% czyli jak widzicie nie zarobi się tam raczej nic. Tak więc już zostałam przy Polsce. Zawsze jak nie wie się co wziąć można się przecież skontaktować z doradcą finansowym. Na pewno chętnie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 22.11.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 To nie jest tak źle ! Na pewno lepiej niż na lokacie. Sam jednak wolę lokaty. I konta oszczędnościowe. Co jak co ale na funduszach to jednak trzeba się znać i w tym po prostu siedzieć. Ja ,również się nie znam i nie mam czasu aby się tym zajmować.....poprostu zaufałem doradcom finansowym którz panują nad sytuacją i pomnażają wplacone pieniądze......poza tym mam wgląd i każdego dnia mogę obserwować jak to wygląda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 23.11.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 W mBanku na nowe środki są lokaty 3,0% i wyżej, a dla nowych klientów 3,5% Nie bije na głowę poprzedników, ale konto w tym banku ma wiele atutów (np. brak opłaty za fundusze inwestycyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 23.06.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Edytowane 23 Czerwca 2017 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts