Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobrze oprocentowane lokaty. W jakim banku ?

kowalt

Recommended Posts

Bez żadnych zobowiązań to dla nowych środków w BGŻ Optima masz 3,5. Może znajdziesz gdzieś 4 ale to juz z zabloowaniem kapitału. Z Optimy w każdej chwili możesz przelać na swoje konto.

Mogę stamtąd wypłacić pieniądze bez utraty oprocentowania? Rzeczywiście jakiś bank oferuje taką ofertę? Bo jeśli tak to rzeczywiście byłaby to dobra oferta.

Z tego co się orientuję to w zasadzie z każdej lokaty można obecnie zrezygnować ale z tego co wiem traci się wszystkie zarobione do tej pory odsetki.

Takie są zasady tego konta oszczędnościowego:

To faktycznie dobre zasady. Muszę się tym zainteresować.

Jestem trochę jednak nieufnie nastawiona do kont oszczędnościowych ponieważ założyłam kiedyś jedno - również dobrze oprocentowane i po pół roku zmienili oprocentowanie na 1 % ;)

aktualnie expander ma świetna ofertę lokaty na 1 m-c na 5,5% z kapitałem 20000-60000

No to widzę,że całkiem dobra promocja ;)

Sama zrobiłam sobie wczoraj porównanie:

http://www.comperia.pl/ranking-lokat.html

I widzę,że dość dobrą ofertę ma Bank Zachodni WBK - 4% w skali roku a także Meritum Bank tak więc może wybiorę się do jednego z nich.

• 2 weeks później...
BGZ optima mam juz ponad 2 lata. Najlepsza jest swoboda z jaką moge dysponować swoimi pieniędzmi - bez żadnych ograniczeń i strat. ja wolę mieć te 0,5% mniej i nie czekać aż minie określony czas lokaty.

3,5 masz tylko dla nowych środków po 11 września, a skoro masz konto 2 lata to masz oprocentowanie 2,5 lub 3 (jeśli trzymasz powyżej 150 000)

ja korzystam z http://www.oprocentowanielokat.pl/lokaty_top100.php

ostatnio Idea bank ma niezłe promocje (ok 3,7-3,9)

3,5 masz tylko dla nowych środków po 11 września, a skoro masz konto 2 lata to masz oprocentowanie 2,5 lub 3 (jeśli trzymasz powyżej 150 000)

ostatnio Idea bank ma niezłe promocje (ok 3,7-3,9)

No to w sumie nie jest tak źle. A czy orientujesz się jakie oprocentowanie oferują przy niższej kwocie? Nie każdy ma ponad 150 tys. oszczędności ( powiedziałbym,że raczej nieliczni...).

W kwietniu tego roku wpłaciłem 30 000 zł w Credit Agricole na fundusz inwestycyjny Amundi i po pół roku mam 1 800 zł więcej.....łatwo policzyć jaki procent

To nie jest tak źle ! Na pewno lepiej niż na lokacie. Sam jednak wolę lokaty. I konta oszczędnościowe. Co jak co ale na funduszach to jednak trzeba się znać i w tym po prostu siedzieć.

Rzeczywiście "fajne". :confused:

Z tego co widzę to strona została zablokowana? Tak więc niczego się nie sprawdzi;)

Sam jeszcze zastanawiałem się nad inwestycją w złoto ale ostatecznie założyłem sobie tą lokatę Happy 5% w Idea Banku. Co jak co ale pewien procent zarobków co roku jest a złoto w ostatnich latach nieco potaniało tak więc nie mamy pewności czy aby cena tego kruszcu jeszcze nie spadnie.

No ja się zastanawiałam jakiś czas temu nad założeniem sobie lokaty za granicą ale oprocentowanie jakie tam oferują jest bardzo niskie...

Wynosi jakieś 2% czyli jak widzicie nie zarobi się tam raczej nic.

Tak więc już zostałam przy Polsce. Zawsze jak nie wie się co wziąć można się przecież skontaktować z doradcą finansowym. Na pewno chętnie pomoże.

To nie jest tak źle ! Na pewno lepiej niż na lokacie. Sam jednak wolę lokaty. I konta oszczędnościowe. Co jak co ale na funduszach to jednak trzeba się znać i w tym po prostu siedzieć.

Ja ,również się nie znam i nie mam czasu aby się tym zajmować.....poprostu zaufałem doradcom finansowym którz panują nad sytuacją i pomnażają wplacone pieniądze......poza tym mam wgląd i każdego dnia mogę obserwować jak to wygląda.....

• 2 years później...