Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impregnowanie płyt kartonowo-gipsowych, czyli zamiana szarego na zielone

powell

Recommended Posts

Zostało mi trochę płyt K-G, niestety nie są one "zielone" tylko zwykłe. Teraz płytkarz będzie mi robić półki i obudowę oświetlenia sufitowego w łazience i zastanawiam się, czy nie można by zaimpregnować czymś tych płyt, nie chciałbym płacić za kolejną dostawę, skoro pod ręką jest materiał do użycia.

Jak to najlepiej zrobić, żeby nie przepłacić?

Płyty nie będą się znajdowały w bezpośredniej bliskości wody, półeczki nad toaletą, oświetlenie przy suficie, w tej łazience nie mam prysznica tylko wannę.

Glazurnik wie, ja też. Ale:

- jedna z obudów nie będzie obłożona płytkami (gzyms pod sufitem), więc chyba folia w płynie odpada, czy się mylę? Folię można pokrywać gładzią i malować?

- zielone płyty są chyba impregnowane w całym przekroju, ja mogę oczywiście swoje zaimpregnować tylko z wierzchu, czy to wystarczy ? Jaki impregnat zastosować, jeśli nie folia w płynie?

Edytowane przez powell

Zostało mi trochę płyt K-G, niestety nie są one "zielone" tylko zwykłe. Teraz płytkarz będzie mi robić półki i obudowę oświetlenia sufitowego w łazience i zastanawiam się, czy nie można by zaimpregnować czymś tych płyt, nie chciałbym płacić za kolejną dostawę, skoro pod ręką jest materiał do użycia.

Jak to najlepiej zrobić, żeby nie przepłacić?

Płyty nie będą się znajdowały w bezpośredniej bliskości wody, półeczki nad toaletą, oświetlenie przy suficie, w tej łazience nie mam prysznica tylko wannę.

najlepiej? Proszę bardzo: kupić płyty h2. Z plyty A nie zrobisz plyty H2.

Inny sklad rdzenia.