piotrek04070 17.10.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam 1.Co sądzicie, czy ma sens zakup do k.kondensacyjnego komina systemowego np.leier turbo-s (komin do kominka + wentylacyjne planuję nabyć systemowe tej firmy),czy może wybrać uniwersalny systemowy np. leier i wpuścić tam rurę np 80 z kwas.Pewnie będzie drożej, ale czytałem gdzieś na forum, że mogą być problemy z gwarancjami na kocioł w przypadku podłączenia go do kominów systemowych (chyba nie chodziło akurat o Leier, ale o podobne). 2.Pytałem w dziale technicznym jaką rurę szamotową mam wybrać do kotła o wyjściu 80/125 odpowiedziano mi,, że najlepiej fi100 bo przy osiemdziesiątce może być problem z jej podłączeniem z kotłem-to do spalin kwas.80, a szamotowa 100? Może ktoś z Was miał już takie dylematy i je rozwiązał? Pytam bo muszę szybko zdecydować jakie kominy zamówić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.10.2014 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witam 1.Co sądzicie, czy ma sens zakup do k.kondensacyjnego komina systemowego np.leier turbo-s (komin do kominka + wentylacyjne planuję nabyć systemowe tej firmy),czy może wybrać uniwersalny systemowy np. leier i wpuścić tam rurę np 80 z kwas.Pewnie będzie drożej, ale czytałem gdzieś na forum, że mogą być problemy z gwarancjami na kocioł w przypadku podłączenia go do kominów systemowych (chyba nie chodziło akurat o Leier, ale o podobne). 2.Pytałem w dziale technicznym jaką rurę szamotową mam wybrać do kotła o wyjściu 80/125 odpowiedziano mi,, że najlepiej fi100 bo przy osiemdziesiątce może być problem z jej podłączeniem z kotłem-to do spalin kwas.80, a szamotowa 100? Może ktoś z Was miał już takie dylematy i je rozwiązał? Pytam bo muszę szybko zdecydować jakie kominy zamówić. Pozdrawiam tak piszesz ze nie wiem o co chodzi ale powiem ci jak ja to rozwiazalem. postasilem nornalny komin systemowy fi 200, tak w razie w jakby putin kiedys gaz zakrecil to wywalam gazowke i moge wstawic dowolny piec. a do srodka puscilem 60tke z kwasiaka. bo moj piec ma wyjscie 60/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts