archivi 18.10.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witam! Jestem w trakcie remontu starego domu. Wymieniłem okna na poddaszu na plastikowe (w ścianach). Teraz muszę to jakoś obrobić. Problem w tym, że kując stary tynk, odpadł kawałek tynku ze ściany. Ten sam problem mam pod samym dachem (pod okapem) bo poprzedni właściciel zrobił dach ok 5cm nad murem i pod podbiciem dachowym były szczeliny i zaczęły się tym interesować kuny i ptactwo (po tym jak ociepliłem dach). Widziałem kiedyś na youtube szpalety z jakiegoś tworzywa, które wyglądały jak drewno. Fajna sprawa - czy ktoś wie gdzie takie coś dostać?Przyznam że chodzi raczej o dość tanie, myślałem np. o styropianowych. Albo ma ktoś jakiś pomysł, jak wykonać jakąś sensowną "obwódkę" wkoło okna? (szpalety mogą być na gładko, ale jakoś muszę najść na stary tynk bo wygląda to okropnie).I jakby był właśnie podobny "dekor" ze styropianu to chętnie rzuciłbym to pod sam dach... A jeśli styropian, to czym go zabezpieczyć przed słońcem żeby nie żółkł itp? Mam nadzieje że zrozumiale, chociaż trochę chaotycznie ale ledwie żyje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wotaswf 06.11.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Polecam tynki Visage Drewno z Ceresita zamiast jakiś doklejek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts