bstach 05.12.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Sterownik stary (chińszczyzna) był problemowy, ale technolog z Frapola zapewnia, że nowy sterownik jest wolny od wad poprzednika. Wykraplanie się wody może występować nad wymiennikiem z powodu braku izolacji między komorami nawiew/wywiew. Można zakupić matę chlorokauczukową samoprzylepną i samemu wkleić izolację. Nie zgodzę się z Tobą co do "Można zakupić matę chlorokauczukową samoprzylepną i samemu wkleić izolację" To powinno być po stronie producenta aby urządzenie nie miało ukrytych wad, mam również dreama zamontowany w ogrzewanym pomieszczeniu i u siebie nie zauważyłem takich objawów - nie sprawdzałem tylko jak wygląda w czasie gotowania lub po wieczornych kąpielach - sprawdzę i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 05.12.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 To powinno być po stronie producenta aby urządzenie nie miało ukrytych wad, Oczywiście, że tak. Nie zaprzeczę. Podałem tylko możliwie szybkie i tanie rozwiązanie problemu. Poza tym jeśli jest problem to trzeba zgłaszać producentowi, żeby wiedzieli o wadach swoich produktów i poprawiali, bo to jest ich obowiązek sprzedawać produkt tak "aby urządzenie nie miało ukrytych wad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 06.12.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nie zgodzę się z Tobą co do "Można zakupić matę chlorokauczukową samoprzylepną i samemu wkleić izolację" To powinno być po stronie producenta aby urządzenie nie miało ukrytych wad, mam również dreama zamontowany w ogrzewanym pomieszczeniu i u siebie nie zauważyłem takich objawów - nie sprawdzałem tylko jak wygląda w czasie gotowania lub po wieczornych kąpielach - sprawdzę i dam znać No i o aspirynie nie zapomnijcie no i o szaliku taki żart to jest problem .ale podzielam zdanie ,ze to producent powinien się poczuć do odpowiedzialności za towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 06.12.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Jak kogoś interesuje dostałem taką ofertę na airpack v300 mogę dać namiar bo wydaje się że cena rozsądna porównując ją do tej z przed trzech miesięcy. "do 20 grudnia jest promocja,* panel dotykowy AIR++ za 100zł netto ( cena katalogowa 780zł netto) airpack v300 ** 6200zł 8% VAT z montażem( materiały montażowe i dojazd rozliczane oddzielnie) , bez montażu 6127zł brutto (23% VAT)" Kanały PE 75 Ventiflex i skrzynki rabat od katalogu 35% (nie wiem co są warte te kanały) Po przeliczeniu komplet do mnie Kanał PE 75 100m + Skrzynki rozdzielcze 2x8 kanałów 1 x75 - 4 szt 2x75 - 6 szt Rekuperator airpack V300 + AIR++ 7900 Brutto VAT 23% to chyba dobra cena choć nie powiem mocno się zastanawiam Brinkiem 300 (5600zł) lub Kinetic axia B za (3999zł) ze słabszych Onyx Dream 200 Brink excellent 180. Po woli tanieją niedawno miałem ofertę na 9200 bez panelu AIR++ Czy do gwarancji potrzebuje montaż rekuperatora przez firmę ? z tego co wiem to gwarancja jest nawet jeśli sam montujesz .AirPacka ja zdecydowałem się na Air Pack 400 ze względu na fajną automatykę ,wymiennik,wentylatory , i ciekawe konstrukcja urządzenia oraz sterowany i doszczelniony bapass. a co Ciebie zainteresowało w tej centrali jestem ciekaw bo dość mało o tym na forum .wszyscy tylko cena i cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 17.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 ... ja zdecydowałem się na Air Pack 400 ze względu na fajną automatykę ,wymiennik,wentylatory , i ciekawe konstrukcja urządzenia oraz sterowany i doszczelniony bapass.... Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.12.2014 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/ Różnice w automatyce jakości montażu, kulturze pracy ciężko opisać, dlatego warto zobaczyć i usłyszeć. Inaczej zawsze ktoś zasieje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 18.12.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/ http://thesslagreen.com/automatyka.html poczytaj najlepiej i zadzwoń do nich jeśli zainteresowany jesteś. wiedzą co robią . ja rozmawiałem z serwisem . telefony na stronie . Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Piotr 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 24.12.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/[/quote I jak rozmawiałeś może z Thesslągreen ciekawy jestem opinii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.12.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/[/quote I jak rozmawiałeś może z Thesslągreen ciekawy jestem opinii . To najlepiej zobaczyć... i posłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 26.12.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 I jak rozmawiałeś może z Thesslągreen ciekawy jestem opinii . oj jeszcze nie rozmawiałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtower 27.12.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Może dobrze byłoby się skontaktować z profesjonalną firmą, która w sumie powinna coś wiedzieć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 27.12.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Co tam konkretnie jest w tej automatyce. O jakiej minimalnej wydajności startują wentylatory, oraz jakie maja faktyczne zużycie energii elektrycznej. Ja ciągle jest na etapie poszukiwań :/[/quote I jak rozmawiałeś może z Thesslągreen ciekawy jestem opinii . Można ustawić centralę na 1/2 ( 5V) a potem na 20% Czyli można i 40m3/h z 400-tki Co do poboru - 15W 400-tka na 20% i 10V czyli 80m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witajcie! Niedługo będę musiała zdecydować się na wybór wykonawcy mojej instalacji reku. Obecnie mam 3 oferty od polecanych w moim regionie firm - i tu prośba o wskazówkę, jak wyglądają te wyceny, czy są rynkowe czy zawyżone. Dom 147m2, V=686m3 FIRMA 1 RENOVENT EXCELLENT 400 15400 PLN + 8% VAT lub ORCON HRC 16300 + 8%VAT oferta obejmuje: całość materiałów (rury spiro, a w wylewkach kanaly elastyczne), dostawę , montaż , uruchomienie, regulację, syfon kulowy, tłumik akustyczny na kanale wywiewu, przewierty przez strop FIRMA 2 oferta ma to samo co konkurencja Frapol Onyx Dream 400 16 500 + 8%VAT Brink Renovent 400 Excellent 17 000zł netto + 8% VAT Zehnder ComfoAir 350 VV Basic: 17 500 zł netto + 8% VAT czwartego nie wklejam, bo już mi słabo ... FIRMA 3 (tu oferta bez odwiertów w stropach, za które musiałabym doplacić 1500 zł/za m2! ONYX Dream 400 17 000 + 8% VAT Plis, pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.01.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Nie zwracaj na mnie uwagi, ale te ceny za wentylację powodują u mnie śmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Vld, u mnie te ceny powodują płacz. Niestety, jak z prawie każdą inna rzeczą w trakcie budowania domu jestem sobie w stanie poradzić, bo tu znajomy, tu ktoś polecony itd to z WM zupełnie nie. Ani żadnej sprawdzonej firmy, ani nikt znajomy nie robi reku.Także tak siedzę dzisiaj i płacze, że z torbami chcą mnie puścić, a sami nie podejmiemy się tego..A może ktoś ma/zna firme z małopolski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 11.01.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 A dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dokładnie okolice Krakowa - do 35KM od centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1001 11.01.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dokładnie okolice Krakowa - do 35KM od centrum. Thesllagreen jest z krakowa,moze oni montuja a na pewno produkuja reku jak nie to na pewno znaja kogos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 11.01.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Thesllagreen jest z krakowa,moze oni montuja a na pewno produkuja reku jak nie to na pewno znaja kogos Dzieki - na pewno popytam. Choć jeden z ich autoryzowanych instalatorów dał mi taką wycenę.... Na szczęście mają jeszcze ze 3 firmy które są niedaleko, wiec jeszcze tam poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.01.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Dzieki - na pewno popytam. Choć jeden z ich autoryzowanych instalatorów dał mi taką wycenę.... Na szczęście mają jeszcze ze 3 firmy które są niedaleko, wiec jeszcze tam poszukam. Thessla produkuje centrale, jeśli o wykonawstwo chodzi to zapytaj w KamilaWent. Nie wiem czy Kamila robi instalacje, ale jeśli robią to będą mieli najlepszą cenę na centralę Airpack. (firmy działają w jednym budynku) Zapytaj w Ecocomfort z Myślenic, widziałem ich instalacje i wyglądały estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts