Crisiano 15.11.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Pokazałem tylko, że podał Pan w przypadku airpacka i onyxa ceny wentylacji a w przypadku brinka cenę centrali. To nie jest uczciwe. 6 540,00 zł netto sam rekuperator + wysylka + sterownik + VAT http://thesslagreen.com/pdf/cennik_thessla_17_06_2014.pdf Porownanie pod wzgledem ceny: 1. Brink excellent 400 - 6726,77 zl brutto 2. Onyx dream 400 - 7058,30 zl brutto 3. Airpack 400V - 9015,80 z brutto Wiesz gdzie mozna kupic taniej? Napisz i podaj linka. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 15.11.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 6 540,00 zł netto sam rekuperator + wysylka + sterownik + VAT http://thesslagreen.com/pdf/cennik_thessla_17_06_2014.pdf Porownanie pod wzgledem ceny: 1. Brink excellent 400 - 6726,77 zl brutto 2. Onyx dream 400 - 7058,30 zl brutto 3. Airpack 400V - 9015,80 z brutto Wiesz gdzie mozna kupic taniej? Napisz i podaj linka. J[/quote porównujesz różne urządzenia pod względem rozwiązań technicznych . więc jesli porównujesz cenę porównaj parametry i wyposażenie i funkcjonalność jesli porównujemy cenę to dołóżmy jeszcze tywenta Jan Gaz i kto będzie najtańszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 15.11.2014 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Panie Tomaszu, podaje Pan ceny całych instalacji. Proszę o podanie cen samych central dla indywidualnego klienta. Jestem zainteresownay kupnem, jeżeli będą atrakcyjne to jak najbardziej chętnie podjadę do Pana na Bartycką na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 15.11.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 6 540,00 zł netto sam rekuperator + wysylka + sterownik + VAT http://thesslagreen.com/pdf/cennik_thessla_17_06_2014.pdf Porownanie pod wzgledem ceny: 1. Brink excellent 400 - 6726,77 zl brutto 2. Onyx dream 400 - 7058,30 zl brutto 3. Airpack 400V - 9015,80 z brutto Wiesz gdzie mozna kupic taniej? Napisz i podaj linka. J No to luna wygrywa 1200zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 15.11.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Panie Tomaszu, podaje Pan ceny całych instalacji. Proszę o podanie cen samych central dla indywidualnego klienta. Jestem zainteresownay kupnem, jeżeli będą atrakcyjne to jak najbardziej chętnie podjadę do Pana na Bartycką na zakupy Nie licz na to, ze poda ci ceny. Owszem poda ale za tyle nie sprzeda. Zaniza ceny na forum aby znalezc klientow. Z tego zyje ten czlowiek. Jesli sa inne ceny, szczegolnie airpacka to na pewno by napisal gdzie i za ile. Niestety prawda jest taka, ze sa to centrale jedne z najdrozszych i o nieokreslonej jakosci oraz trwalosci. Jesli serwis maja tak rozbudowany jak dzial sprzedazy na Polske to tym bardziej lepiej bym na ta nowosc uwazal. Szkoda potem stresow i czekania ze 2 tygodnie na serwisanta, chyba ze sie samemu pojedzie 400km z rekuperatorem. Bo tak wynika z powyzszych opini. Jesli napisalem zla cene to prosze o podanie aktualnej z adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 15.11.2014 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Panie Tomaszu, nie odpowiedział Pan na moje pytanie (pytałem w wątku pytałem pisząc prywatną wiadomość pytałem pisząc na Pański mail firmowy jeszcze przed założeniem tego wątku albo zaraz na początku już nie pamiętam).Zachwala Pan dwa rekuperatory Airpack i Onyx i zwykle jeżeli ktoś podaje ceny na tym wątku obśmiewa je Pan pisząc że za drogo i w ogóle skąd te ceny a gdy podał Pan ceny swoje to w zestawie z przewodami skrzynkami itd. Stąd mój wniosek że u Pana można nabyć je taniej...Obśmiał Pan ceny podane przez Cristiano podając swoje ale one nijak nie były porównywalne do tamtych, no bo skąd mam wiedzieć (ja czy ktoś inny czytający) jaki procent ceny podanej przez Pana to cena centrali a jaka część to cena przewodów, skrzyń itd ?Skoro już podaje Pan ceny to niech będą one porównywalne pod względem tego co się na nie składa.Jeszcze raz ponawiam prośbę o podanie ceny za jaką można u Pana nabyć omawiane centrale, jestem zainteresowany zakupem. wszystko pozostaje kwestią cenyJeżeli nie chce Pan podawać ceny w ogólnym wątku proszę o odpowiedz w prywatnej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.11.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) Mam w głowie ceny zestawów, nie pamiętam, by ktoś kupował same centrale. Sprawdziłem. Sama 7200 zł a przy zestawie, 400-tka to wychodzi 6400 i zestaw na kanałach PE 3200zł . Dopłacając 500zł można mieć kanały główne izolowane i PE antybakteryjne z jonami srebra. I nic nie obśmiewam, nigdy tego nie robiłem .Ale oczywistym jest, że centrala na tych samych podzespołach z Belgii czy Holandii będzie znacznie droższa.Onyx i Brink 700 zł taniej Edytowane 16 Listopada 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 16.11.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Sama 7200 zł 7200 brutto z Vat 23% ze sterowaniem (jakim)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.11.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) 7200 brutto z Vat 23% ze sterowaniem (jakim)? Z tym gorszym Air++ Ja wolę Air + z AirS Centrala i kanały do nich są "wyjęte" z VAT8% to jest na 23. Edytowane 16 Listopada 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 16.11.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Z tym gorszym Air++ Ja wolę Air + z AirS Centrala i kanały do nich są "wyjęte" z VAT8% to jest na 23. Czyli jak wezmie sie lepszy sterownik to cena bedzie ok 8000 zl brutto z Vat 23% i mozna go kupic u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 16.11.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 O jakich opiniach Pan mówi to że młoda firma to nie znaczy że Paściaże i lagę kładą na wszystkim byle sprzedać , poza tym mają dość dużo firm partnerskich w całej Polsce http://thesslagreen.com/sprzedaz.html#partnerzyno rzeczywiście w Szczecinie nie maja i tu jest problem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.11.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 O jakich opiniach Pan mówi to że młoda firma to nie znaczy że Paściaże i lagę kładą na wszystkim byle sprzedać , poza tym mają dość dużo firm partnerskich w całej Polsce http://thesslagreen.com/sprzedaz.html#partnerzy no rzeczywiście w Szczecinie nie maja i tu jest problem:rolleyes: Mazowieckie: Tanie Grzanie Tomasz Brzęczkowskiul. Bartycka 24/26 paw. 15a 00-716 Warszawa Już wiesz skąd ten "najlepszy rekuperator"? Mamy tu sklepikarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.11.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Czyli jak wezmie sie lepszy sterownik to cena bedzie ok 8000 zl brutto z Vat 23% i mozna go kupic u ciebie? Pan mmie czytać i dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 16.11.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Mam takie pytanko jak podpiąć kominek do rekuperatora tak żeby go nie zniszczyć nie chciał bym dublować instalacji rozprowadzającej powietrze z reku i z kominka. zdaje sobie sprawę z temperatury ale może ktoś z was ma na to jakiś patent jestem na etapie projektowania obu instalacji .a kominek bez płaszcza wodnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crisiano 16.11.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Pan mmie czytać i dodawać? To pisz po polsku a nie slangiem bartyckim. Jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.11.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 To pisz po polsku a nie slangiem bartyckim. Jaka cena? I tak Pan nie zrozumie Podam więc nty raz 6400 z Air ++ z VAT 23 % przy zakupie kompletu 7200 z Air++ centrala Air++ uważam za mniej praktyczny sterownik niż Air+ i AirS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyrano 17.11.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Przy doborze rekuperatora wg. mnie najważniejsze wydają się następujące aspekty:- koszty eksploatacji (np. czy wymiennik wymaga ochronnej nagrzewnicy z reguły jest to elektryczna co podnosi energochłonność);- czy sprawność podawana w ulotkach reklamowych jest sprawnością temperaturową (z pracującą nagrzewnicą elektryczną) czy całkowitą z uwzględnieniem wszystkich pracujących elektrycznych elementów rekuperatora (wentylatory, automatyka, etc); podawanie sprawności temperaturowej jest delikatnie mówiąc manipulacją wobec osób, które z reguły nie są ekspertami od rekuperacji;- przyjazne sterowanie umożliwiające regulację wydajności i podłączanie innych urządzeń no. GWC, pompa ciepła, czujnik CO2, etc.- dostępność do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 17.11.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 (edytowane) Tak mi się nasunęło teraz, czy centrale zimą tanieją jak np. okna czy nie ma co liczyć na posezonowe okazje? Cały czas omawiamy Onyx, Brink i Airpack, czy w cenie 5-7 tys. nie ma już innych ciekawych central? Jeżeli ktoś miał styczność z innymi godnymi polecenia centralami to chętnie się zapoznam. Edytowane 17 Listopada 2014 przez pacyfist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 19.11.2014 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nikt nie wie jak to jest z obniżkami na zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nie ma żadnych obniżek. Wentylację się caly rok zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts