predox999 19.10.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam ,chcialbym sie dowiedziec opini fachowcow na temat podlaczen przedstawionych na zdjeci,kociol 13kw cala instalacja zrobiona w miedzi bojler 100l, rura przelewowa zrobiona z ocynku ,wiem ze nie mozna po jakim czasie wymieni na czarna w tej chwili nie mam czasu na tozeby zmienic,dziekuje i pozdrawiam; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 19.10.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Niepotrzebnie zamontowałeś odpowietrznik przy wodzie użytkowej. Po pierwsze odpowietrzniki montuje się w najwyższym punkcie - u ciebie nie jest, bo rury odejściowe na krany są wyżej. Druga sprawa jak odkręcisz kran to ewentualne powietrze ciśnienie z wodociągów/hydrofora wypchnie przez kran i układ samoistnie się odpowietrzy.Co do rury przelewowej to też jest nieszczęśliwie zamontowana, bo gdyby był trójnik zamiast kolanka miedzianego to byś sobie załatwił odpowietrzanie układu. W tej konfiguracji jak przegrzejesz kocioł powietrze pójdzie w grzejniki i będą się nieustannie zapowietrzały.Przed instalacją lepiej było poszukać trochę na necie. Tak masz sporo do poprawek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
predox999 19.10.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam, mam jescze zamontowane odpowietrzniki auto dalej w najwyzszym punkcie w pokoju i w lazience raczej nie powinno byc z tym problemow z zapowietrzaniem,chodzi mi o to czy mam prawidlowo wszystko podlaczone zostalo mi zasilanie podlaczyc do bojlera i napuscic wody do calego ukladu ;dziekuje pozdrawiam;;;; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts