Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie płytki (do całego mieszkania) przy psach i piachu?

Rukmini

Recommended Posts

Witam,

Potrzebna mi pomoc w wyborze płytek na podłogę w mieszkaniu i bardzo liczę na Wasze opinie (jestem zielona w tym temacie).

Mamy 2 psy. Średniej wielkości, ale bardzo długowłose. Wnoszą tony piachu na sierści (zwłaszcza wiosną i jesienią).

Drewniana mozaika została już zdarta do granic możliwości. Czas ją zmienić.

Myślałam o gresie, ale kuszą mnie też płytki udające drewno. Niektóre są naprawdę ładne - ich faktura i kolor sprawiają, że psi włos będzie na nich niewidoczny - na czym też mi bardzo zależy (mamy psy biało-szare). Ale takie płytki nie są barwione w masie i boję się, że nie pożyją u nas zbyt długo. Ale może się mylę? Chcę, żeby starczyły na lata, skoro już rezygnuję z prawdziwego drewna.

Nie chcę się cackać z podłogą. Nie będę latać ze szczotką, jak tylko psy wniosą odrobinę piachu (sprzątnę, jak wniosą go więcej).

Cena to sprawa mniej istotna. Pewnie, że wolę zapłacić mniej, ale mieszkanie jest dość małe, więc z wyższą ceną też powinniśmy dać sobie radę.

Czy mam szukać tradycyjnego gresu czy mogę sobie pozwolić na "drewnopodobny"?

Anna