Stou 20.10.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam Ewryłanów , mam do Was pytanie ponieważ nie wiem jak do tego podejść a nie chce robić sobie pod górkę. 3 lata temu skończyłem remont mieszkania i zamierzam coś porobić bo mnie nosi .Mianowicie , mam ścianę 2,5 wysoką i 1,80 szeroką. Do niej mam przyklejoną płytę kartonowo gipsową, która została pokryta cekolem, i farbą . A teraz chce położyć na tej ścianie kamień dekoracyjny w postaci imitacji cegły . Bardzo bym prosił o pomoc w technicznym podejściu do sprawy. Czy mogę zmyć farbę zagruntować gładź i kleić kamień ? czy mam też zedrzeć cekol ? Ale boje się ze jak będę zdzierał cekol to zniszczę płyte kartonowo-gipsową i płyta się rozpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 22.10.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witaj. Jeżeli farba się nie łuszczy wystarczy gruntowanie. Gorzej jeżeli pokryta jest farbą lateksową. Jest ona "śliska" i mało chłonna więc lepiej było by ją usunąć. Klej musi wniknąć w podłoże a tutaj będzie to utrudnione. Cekol - podejrzewam że c-45 - jest niezłą gładzią i nie stanowi problemu przy kładzeniu kamienia czy to z klinkieru czy z Elastolithu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts