paszczakojad 20.10.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Niby prosta sprawa - szukam kogoś, kto mi wykopie studnię na działce. To ma być studnia chłonna, głównie na deszczówkę (na działce jest glina i za bardzo nie ma gdzie tego odprowadzać), dodatkowo ma być do niej odprowadzana woda z płukania stacji uzdatniania wody (dlatego odradzono mi wierconą, bo się za szybko zatka szlamem). Problem w tym, że wszyscy tylko wiercą Nie mogę od dłuższego czasu znaleźć nikogo, kto to wykopie. Dodatkowe utrudnienie: warstwa przepuszczalna jest na głębokości 10-12 metrów i to do niej trzeba się dokopać. Można z wierzchu parę metrów kopnąć koparką (w glinie to nawet będzie w miarę równo wycięte, więc będzie się dało wstawić kręgi, nie trzeba robić leja), ale i tak sporo zostaje. Macie jakieś namiary? To dokładniej są okolice Obornik Śląskich. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts