Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dobry wieczór, Witam wszystkich Forumowiczów. Mam przyjemność po raz pierwszy skorzystać z waszej porady. Mój dom jest narazie w fazie projektu. Architekt zaproponował mi łazienkę na poddaszu dość dużą 11 m2, ale z wyjściem na balkon i jeszcze jednym bocznym oknem. Maja wątpliwość dotyczy tego, czy przez te drzwi balkonowe nie będzie w łazience zbyt zimno? Co sądzicie o tym pomyśle?

Pomysł oryginalny i mysle, że nie chłod od drzwi balkonowych jest tutaj najistotniejszy. Ja generalnie zastanowiłabym sie nad tym pomysłem : w łazience przebywa sie raczej w negliżu i w tym neglizu wychodzic na balkon hmmm. Chyba tylko w bardzo ciepłe dni i wieczory i tylko gdy ten balkon jest dobrze osloniety od oczu sąsiadów (no chyba, ze ktos akurat lubi inaczej :wink: ). Takich ciepłych wieczorów mamy w naszym klimacie niewiele, w pozostałą cześć roku taki balkon to tylko kłopot.

To sa moje subiektywne opinie, ale może faktycznie balkon w pokoju kąpielowym (bo nie w łazience o po 6m2) to dobry pomysł ??

Nie projektuje pokoju kąpielowego więc i problem mniejszy hehe.

tez mialem w projekcie dzrzwi balkonowe w lazience ale z nich zrezygnowalem na rzecz okna.

Teraz mieszkam w bloku ktory ma ze trzy lata (czyli technologia jest b nowa) moje biurko jest przy drzwiach balkonowych i w zimie jak sie siedzi przy biurku to jest zimno.

W reszcie pokoju jest OK ale w odleglosci 1 m od drzwi jest zimno (a jestem w ubraniu :):) - balem sie ze w lazience bedzie zimno po wyjsciu z wanny -

Poza tym nie widzialem sensu balkonu w lazience - chyba tylko zeby na nim suszyc pranie ...

Pozdraiwam [/url]