adamowicztb 20.10.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Witam, szukam tej części. Nie wiem jak to się nazywa, z tego "grzybka" ulatnia się trochę gaz.Piec jest stary. Dzięki za pomochttp://i.imgur.com/HYDt50gl.jpg Edytowane 20 Października 2014 przez adamowicztb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.10.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.10.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Masz uprawnienia gazowe, co by grzebać w kotle gazowym?Jeśli nie, to może się skończyć takhttps://www.youtube.com/watch?v=3k-Fmo5RYQI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 20.10.2014 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 nie nie nie, chce tylko wiedziesz co to jest i gdzie to moge kupić nic nie bede sam dotykać ja informatyk nie gazownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.10.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Greengaz mogłeś delikatniej to zasugerować. Teraz adamowicztb nie zaśnie dobrze puki tego nie wymieni skoro tam gaz uchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.10.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Ulatnia się tylko "trochę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 20.10.2014 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 hehe, ale się uparliście, no nic jeżeli to problem to dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.10.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Na poważnie. Odetnij dopływ gazu zaworem z prawej strony i wzywaj pogotowie gazowe.W tej chwili ulatnia się niewiele, ale w każdej chwili może więcej i nieszczęście gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 20.10.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 dobra na spokojnie.Gaz jest zakręcony ( pierwszy zawór ). Na początku tego miesiąca włączyłem piec bo było trochę zimno w domu. Poczułem gaz z tego (na obrazku). Wyłączyłem i wezwałem gazownika.Facet stwierdził że będzie ciężko znaleźć tą część bo piec jest bardzo stary. On czegoś takiego nie ma i powiedział żebym poszukał na necie.Podobno jest to "zespół gazowy do pieca gazowego", ja nic takiego nie mogłem znaleźć dlatego proszę was o pomoc.ps. NIE BĘDĘ TEGO SAM ZMIENIAŁ spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.10.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Jest to chyba rodzaj zaworu odcinającego po wygaszeniu świeczki (chyba tak się to nazywało). Do pieca dojście jest chyba z prawej strony. Nie wiem jak to widzisz ale z takim piecem dużo ryzykujesz. Masę sytuacji nieświadomie ratuje nieszczelny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.10.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 To wyglada na zawór odcinający.Był/jest częścia składową kotła?Marka kotła + Google nie daje żadnych wynikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 20.10.2014 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 nie mam pojęcia co to jest za marka kotła i czy coś w nim bylo wymieniane.Zawsze się zajmował tym mój ojciec. W tej chwili nie mam ja się czegoś dowiedzieć bo już go nie ma.ps. tą sprężynkę trzeba ncisnąć i przytrzymac ok 1-2 minut żeby palił się płomien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.10.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Jak napisał krzy27. Chyba będziesz miał nowy wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.10.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 ta czarna rurka to termopara czy do świeczki idzie? czy tam są dwie rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.10.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 cieplowlasciwie.plPrzed zakupem oblicz z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 20.10.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) ta czarna rurka to termopara czy do świeczki idzie? czy tam są dwie rurki? do swieczki dwie rurki krzy27, cholerka fajnie jak by to dało radę zrobić. Jestem w trakcie sprzedaży domu i nie widzi mi sie kupno pieca Edytowane 20 Października 2014 przez adamowicztb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.10.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 jedna rurka daje gaz na swieczke a druga to termopara, jak sie termopara nagrzeje to powstaje napiecie i cewka trzyma otwarty zawór i wtedy nie trzeba trzymać palcem. do tego powinien być elektrozawór do otwarcia gazu grubą rurą na palnik. zazwyczaj jest to w jednym elektrozaworze ale tutaj nie widzę kabelków więc chyba jest osobno. jakby sie uprzeć to można by było coś innego zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.10.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Widzę że w temat sprzedaży domu nie różni się od sprzedaży samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamowicztb 21.10.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Widzę że w temat sprzedaży domu nie różni się od sprzedaży samochodu sorrki ale nie będę tłumaczyć jaką mam sytuację. Myśl sobie co chesz. ps. był dziś gazownik podobno nie da rady nic z tym zrobić bo nie ma już takich zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 21.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Nie wiem co mam myśleć. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?231411-forunowicze-b-prosze-o-pomc&p=6644415&viewfull=1#post6644415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts