stam222 20.10.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam, Zamawiam dachowki i dekarz twierdzi, ze te dachowki wentylacyjne sa potrzebne, i to w duzych ilosciach. Facet od dachowek, twierdzi, ze potrzebne jak krokwie maja 10 m a u mnie jest 7. No i znowu inwestor musi podjac decyzje wazna na cale zycie.Pomozcie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 20.10.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Jeśli połać przekracza 6 metrów to dachówki powinny być zamontowane w 4 rzędzie od kalenicy Słyszałem tez, że jesli przekracza 7 metrów to powinna być zamontowana dachówka więc opini jest wiele. Ja u siebie mam 7 metrów na 3 z 12 połaci więc nie montowałem nigdzie tych dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 21.10.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Dzieki za odpowiedz ale nie bardzo mi pomogles . Co sie moze wydarzyc/stac jak nie bedzie tych dachowek? Mam pelne deskowanie i pape. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 21.10.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 producent może odmówić gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 21.10.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 To juz cos, ale jak nie ma zadnych zagrozen to po co gwarancja?Jeszcze jedno, czy szczelina wentylacyjna w kalenicy wentyluje tylko polac pomiedzy deskami a folia czy tez pomiedzy deskami a dachowka (wroblowka-kalenica)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Szczelina w kalenicy wentyluje przestrzeń pod deskowaniem lub OSB natomiast pokrycie dachu jest wentylowane pod gąsiorem co umożliwia taśma kalenicowa a wspomagają dachówki wentylacyjne. Dachówki wentylacyjne to nie wszystko, konieczny jest jeszcze odpowiedni przekrój kontrłat. Powyżej 6 m powinny mieć wysokość minim 30 mm a powyżej 10m minimum 40 mm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 22.10.2014 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Wielkie dzieki, tego wlasnie potrzebowalem, konkretnej, rzeczowej odpowiedzi.Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts