danon1973 20.10.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam Mam takie pytanie. Mój wykonawca (nowy, poprzedniego wywaliłem) robił zmianę podczas budowy w stosunku do projektu. Dzisiaj to zauważyłem. Po prostu nie zrobił jednego podciągu. Twierdzi, że jest on niepotrzebny, bo nie opiera się na nim żadna belka stropu teriva. Nie znam się na tym, więc proszę was o poradę. W załączeniu rzut parteru i rzut stropu. Kolorem zielonym zaznaczyłem podciąg. Podciąg jest tam zrobiony po zmianie w projekcie (chcieliśmy trochę przesunąć - powiększyć WC). Była tam poprzednio ściana nośna. Projektant usunął tą ścianę, zrobił podciąg i dorobił ściankę działową. Czy rzeczywiście ten podciąg nie jest potrzebny? Wykonawca się upiera przy swoim twardo. Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.10.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Pokaż jeszcze poddasze i wieźbe. Podejżewam że na tym podciągu stoi ściana na pooddaszu. Belki idą równolegle do niego dla belek wydaje sie zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danon1973 21.10.2014 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 W załączniku poddasze i więźba Ścianki tam nie będzie, bo żona chce w koło otworu schodów zrobić barierkę, bez żadnej ściany. Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts