Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogowe w łazience

asiulek1719512754

Recommended Posts

Kupuję mieszkanie, w którym w łazience będzie ogrzewanie podłogowe. Mimo to ma być tam też grzejnik. Łazienka jest mała - niecałe 5m2, w związku z czym nie za bardzo mam gdzie umieścić grzejnik, no i wiadomo, że wizualnie lepiej gdyby go nie było.

Czy waszym zdaniem wystarczy sama podłogówka?

wielki dzięki za pomoc, nie poradziłabym sobie bez ciebie. :rolleyes:

Nie ma sie co dziwic, skoro jest podane mało danych to i odpowiedz bedzie mało wiarygodna. Zauważyłem na forum taką dziwną prawidłowosc, niektórzy zadają bardzo szczególowe pytania nie podając albo podając tak mało danych ze udzielenie poprawnej lub oszacowanej (zgrubnej) jest praktycznie niemozliwe. Stąd sie pojawiają takie jak ten docinki lub skierowania do wrózki. Czy to jest tak faktycznie trudno podac wiecej szczegołow odnosnie domu, mieszkania?

jak powiedzieli przedmowcy, do andrzejek i wrozb daleko ;P

policz zapotrzebowanie na cieplo danego pomieszczenia - dobierz wg. tego zageszczenie rurek uwzgledniajac temp. zasilania i wtedy da rade.

drabinke do suszenia recznikow polecalbym niezaleznie od wszystkiego, nie zajmuje duzo miejsca a sie przydaje.

na przyszlosc zadajac pytanie naprawde podaj wiecej szczegolow :)

chyba nic trudnego z zadaniu kilku pytań. a jeśli nie chcecie pomóc to szkoda waszego czasu na pisanie czegokolwiek.

kupuję mieszkanie, w którym w łazience będzie ogrzewanie podłogowe. i tyle. nie wiem nic więcej. nie znam się na tym i myślałam, że ogrzewanie podłogowe, to ogrzewanie podłogowe, bez żadnej większej filozofii.

skoro nic nie wiesz to nic nie jestesmy w stanie doradzić, nie wiadomo jakie rozstawy rurek, jaka temp. wody, jakie zapotrzebowanie na cieplo, rzadnych informacji jakie ocieplenie. nie wiadomo czy grzejnik jest jako suszarka a odpowiednia moc zapewni podłoga, czy do ogrzewania potrzeba obu, jak piszesz że "ma byc" to pewnie nowy budynek, sprawdz projekt

Czy waszym zdaniem wystarczy sama podłogówka?

Drabinka bardzo przydaje sie do suszenia recznikow. Ja mam i podlogowke i drabinki w lazienkach. Swietnie sie to uzupelnia - chociaz drabinki sa ledwie letnie, bo zasilane temperatura podlogowki (a poza okresem grzewczym grzalka elektryczna wlasnie jako suszarka).